Közélet

Ecuador két minisztert küld Szlovákiába az elrabolt gyermek ügyében

Pozsony | Szlovákia újabb nemzetközi botrány szélén áll egy ecuadori gyermek elrablása miatt, amelyre a szlovák állami szervek áldásukat adták. Ezt a hétfői sajtótájékoztatón jelentette ki Natália Blahová (SaS) parlamenti képviselő.
TASR

2018. május 21. 17:45

Natália Blahová, az SaS képviselője (TASR-felvétel)

A képviselőnő elmondta: az ecuadori parlament múlt héten egyhangúlag eldöntötte, hogy az ombudsmant, az igazságügyi és a külügyminisztert Szlovákiába küldi a legmagasabb diplomáciai szintű jogérvényesítés céljából. Ezzel annak az ecuadori származású asszonynak – Marrielának - az ügyére reagáltak, akinek a szlovák hivatalok és bíróságok döntései ellenére, egy év alatt sem sikerült visszaszereznie kilencéves gyermekét, akinek az apja egy szlovák férfi. 
     

Az ecuadori parlament alelnöke – Blahová elmondása szerint - kijelentette: „itt már nem egyes hivataloknak a nyomásgyakorlásáról van szó, itt már nemzeti és nemzetközi nyomásgyakorlásra van szükség”. Szerinte a gyermek apjának és családjának politikai hatalma van arra, hogy elérje a szlovák hivatalok tétlenségét – közölte Blahová az ecuadori sajtóra hivatkozva. „Felszólítjuk az igazságügyi, a munkaügyi és a külügyminisztert, hogy tegyenek lépéseket az ügyben, és jelezzék Ecuadornak az együttműködési szándékukat” – jelentette ki Blahová.
     

Ecuador egyelőre nem kért időpontot a Külügyminisztériumtól, hogy találkozhasson a tárca képviselőivel, és konzultálhasson annak az ecuadori kislánynak az itt tartózkodásáról, akinek az apja nem engedi, hogy visszatérjen Ecuadorba. Ezt hétfőn közölte a TASR-rel Peter Susko, a tárca szóvivője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?