Közélet

Danko októberben terjeszti elő az antiszemitizmus meghatározását a parlamentben

Pozsony | Októberben az antiszemitizmus definíciójával fog foglalkozni a parlament, amelyet Andrej Danko (SNS) parlamentelnök fog előterjeszteni. Danko erről a csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.
TASR

2018. szeptember 13. 17:47

- TASR-felvétel

Szerinte továbbra is szó van a képviselők kijelentéseire vonatkozó mentelmi jog szűkítéséről. A parlament elnöke elismerte, hogy a képviselői mentelmi jog szűkítése nem egyszerű, de szerinte ebben az esetben szükséges lépés.

Danko főleg az ĽSNS miatt hozta fel ezt a témát, mert szerinte a párt képviselői visszaélnek a mentelmi joggal, és antiszemita megnyilvánulásaik vannak. „Ezek a képviselők úgy gondolják, hogy ha megvan a parlamentben a mentelmi joguk, akkor bármit mondhatnak” – jegyezte meg.

A parlament elnöke azt akarja, hogy a képviselők ne hivatkozhassanak a mentelmi jogra, ha antiszemita kijelentéseket tesznek, vagy más országokat, nemzeteket sértegetnek, netán a holokausztot támadják. „Megegyezhetnénk abban, hogy ha valaki ilyen gondolatokat terjeszt, akkor az nincs rendben” – tette hozzá Danko.

2018. július 6. 15:54

Danko ősszel odacsap Kotlebáéknak

Kotlebáék kapcsán az elmúlt napokban antifasiszta intézkedésekről is beszélt. Az antifasiszta intézkedésekről korábban a három legfőbb közjogi méltóság – Andrej Kiska államfő, Andrej Danko parlamentelnök és Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő – is tárgyalt Besztercebányán a politikai és társadalmi intézmények képviselőivel. Mindannyian megegyeztek ezek szükségességében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nincs elegendő állás a főiskolát végzetteknek

Kitolta a fagyra a hajléktalant

Sergio Ramos és a Real Madrid is a legrosszabb arcát mutatja

Meghalt Karl Lagerfeld

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?