Közélet

Danko: Az SNS soha nem fog egyetérteni egy olyan szerződéssel, amely veszélyezteti a szuverenitásunkat

Pozsony | Andrej Danko (SNS) házelnök reméli, hogy Miroslav Lajčák (Smer-jelölt) olyan védelmi szerződési feltételekről tárgyal az Amerikai Egyesült Államokkal, amelyek nem veszélyeztetik Szlovákia szuverenitását.
TASR

2019. április 6. 14:34

Danko szerint a szerződés tervezete lehetővé tette volna az idegen fegyveres erők határozatlan idejű jelenlétét Szlovákia területén.

"Örülök, hogy ezt a veszélyt az SNS időben elhárította, és Lajčák tárgyal az új feltételekről. Továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy szó se lehessen amerikai fegyveres erők állomásázásáról Szlovákiában" - tette hozzá Danko.

Peter Pellegrini kormányfő március végén megerősítette: tovább tárgyalnak Amerikával a védelmi megállapodás részleteiről. A cél az, hogy olyan egyezséget kössenek, amely nem fenyegeti Szlovákia önállóságát, nem szerepel benne az USA katonai jelenléte az ország területén, és nem kényszeríti a Szlovákiát olyan projektek megvalósítására, melyeket az nem szeretne a saját területén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Smer és az ĽSNS kampányol leginkább érzelmekkel

Madarak pusztultak el a fákra csavart ragasztószalagokon

Frissítve

Lövöldözés Pozsonyban: egy ember megsérült, az elkövető szökésben van

Király Gábor bejelentette a visszavonulását

Kiska aláírta a módosított himnusztörvényt

Poprádon készülnek az ország utolsó kézzel csiszolt kristálydíszei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?