Közélet

Cséfalvay és Fedor Druckernél folytatja

A Hídtól távozó Cséfalvay Katalin és Martin Fedor Tomáš Drucker volt egészségügyi miniszter Jó Választás (Dobrá voľba) nevű pártjában folytatják.
TASR

2019. szeptember 19. 12:02

Frissítve
tomáš drucker
- TASR-felvétel

Cséfalvay és Martin Fedor parlamenti képviselők is tagjai lesznek az alakulófélben lévő Jó Választás (Dobrá voľba) nevű párt csapatának, melynek élén Tomáš Drucker volt egészség- és belügyminiszter áll. Drucker csapatához tartozik még Lucia Kurilovská, a rendőrakadémia rektora, Anna Ghannamová volt újságíró és Miroslav Kočan, az Általános Egészségbiztosító (VšZP) volt igazgatója is. Drucker erről csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be.

Drucker munkatársai között említette továbbá Andrea Gállová egyetemi oktatót és szociális munkást, Branislav Becíket, az udvardi (Dvory nad Žitavou) polgármestert, Radomír Šalitroš közgazdászt és menedzsert, valamint Zuzana Dolinkovát, a járóbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók egyesületének munkatársát. A csapat tagja Tomáš Kuča is, aki Druckerrel már a Szlovák Postán és az egészségügyi minisztériumban is együtt dolgozott, majd Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő mellett tevékenykedett.

Drucker a hetekben további munkatársak nevét is közzéteszi. A csapat októberben tervezi bemutatni a részletes programot, illetve ekkor kerítenek sort az alakuló ülésre is, amelyen megválasztják a párt egyes szerveit.

A Jó Választás párttal összefüggésben sokat ragozták Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő nevét is. Drucker hangsúlyozta: nem kommunikál Pellegrinivel, és szerinte nem is lenne helyes, ha a pártot „Pellegrini eszközévé” tennék.

Drucker nem konkretizálta, mely pártokkal tudná elképzelni az együttműködést, az ezt firtató kérdéseket hipotetikusnak nevezte. Ugyanakkor elhatárolódott a szélsőségesektől, illetve a Szlovákia EU- és NATO-tagságát veszélyeztető aktivitásoktól. A volt miniszternek kifogása van néhány magas beosztású smeres pártfunkcionárius személye ellen is. Drucker számára problémát jelentene, ha például Robert Fico bármilyen formában részt venne az ország irányításában. Ugyanakkor kiemelte, hogy egyelőre nem zárja ki az együttműködés lehetőségét sem a Smer-SD, sem Andrej Kiska pártjával. „Megvárjuk a parlamenti választások eredményét” – jegyezte meg Drucker.

A volt miniszter a kampány költségeit 700 000 euróra becsüli. Állítása szerint a kampányt a párttagok által felvett hitelből fogják finanszírozni, ő maga több tízezer eurót tervez befektetni a pártba. Elutasította, hogy oligarchák állnának mögöttük. A pénzügyeket egy transzparens számlán fogják vezetni.

A Jó Választás tagjai csütörtökön bemutatták a párt prioritásait is, melyek között az erős családpolitikát, a mindenki számára igazságos egészségügyet, a tisztességes idősgondozást, a kiszolgáltatott állampolgároknak nyújtott tisztességes ellátást, a működő, tisztességes államot, az önellátó mezőgazdasági politikát, a regionális politikát, valamint a tudomány, a kutatások és az idegenforgalom támogatását említették.

Drucker múlt héten csaknem 30 000 aláírást adott le a belügyminisztériumi iktatóban, és kérvényezte a Jó Választás nevű párt bejegyzését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Bugár: Tudomásul vesszük az MKP döntését

Éjjeli őrjárat Dunaszerdahelyen

Több tízmillió euró jut a kis települések csatorna- és vízvezetékhálózatának fejlesztésére

Frissítve

Harminckilenc holttestet találtak egy teherautóban Angliában

Szánalmas a szlovákiai családok pénzügyi tudása

Híd: az MKP történelmi lehetőséget szalasztott el

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!