Közélet

Comenius Egyetem: Elhatárolódunk a csütörtöki nyilatkozatunk politikai értelmezésétől

Pozsony | A felsőoktatási intézményeknek függetleneknek kell lennie a politikától. A pozsonyi Comenius Egyetem (UK) elhatárolódik az Andrej Danko (SNS) parlamentelnök doktori disszertációjával kapcsolatban közzétett csütörtöki (január 17.) nyilatkozatának politikai értelmezésétől.
TASR

2019. január 18. 15:58

„A pozsonyi Comenius Egyetem a csütörtöki nyilatkozatával semmilyen módon nem kívánt bekapcsolódni a belpolitikai vitákba, és elhatárolódik azoktól az értelmezésektől, amelyek ilyen szándékot látnak a nyilatkozatban” – közölte az egyetem. Az egyetem arra kéri a társadalmat, hogy tartsa tiszteletben a felsőoktatási intézmények politikamentességét.

Az egyetem a csütörtökön közzétett nyilatkozatával a plágiumvizsgáló bizottság megállapításaira reagált. A nyilatkozatból az derült ki, hogy Danko a doktori értekezésének az írása során nem tartotta be azokat az alapvető etikai szabályokat, amelyek az egyetemeken már több száz éve érvényben vannak. A Bél Mátyás Egyetem (UMB) Egyetemi Szenátusának (AS) plágiumvizsgáló bizottsága január 11-én megállapította, hogy az a doktori értekezés, amellyel a sajtó foglalkozik, „tartalmaz olyan részeket, amelyek a forrásirodalomhoz képest enyhén meg vannak változtatva, a legtöbb rész azonban nagymértékben egyezik a forrásirodalommal, helyenként pedig őrzi az eredeti források fejezeteinek a tagolódását”.

2019. január 17. 18:30

Comenius Egyetem: Danko a megvetés példájává válik
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Általános sztrájkra készülnek az elégedetlen gazdák

Frissítve

Matečná rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezet be a lengyel hús miatt

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

A győzelem küszöbén állva

Veterán versenyző, új motivációval

GALÉRIA: Ezek voltak a legjobb transzparensek a tegnapi tüntetéseken

Legfrissebb galériák
Olvasta már?