Közélet

Čižnár tájékoztatta Matečnát a gazdákkal összefüggő bűncselekményekről

Pozsony | Jaromír Čižnár főügyész szerdán találkozott Gabriela Matečná (SNS) földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel, akit tájékoztatott az önállóan gazdálkodó, kelet-szlovákiai gazdákkal összefüggő bűncselekmények ügyében indított vizsgálatok eredményeiről.
TASR

2018. augusztus 1. 17:03

- TASR-felvétel

„A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter ismételten ígéretet tett, hogy a földművelésügyi tárca és annak egyes intézményei maximálisan együttműködnek a bűnüldöző szervekkel a konkrét bűncselekményekkel összefüggésben” – tájékoztatott Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője. Hozzátette: az együttműködés az utóbbi időben kétszer olyan hatékonnyá vált.

2018. május 10. 09:37

Rohadt a rendszer, az állam csődöt mondott – mondja a szlovák főügyész

„A főügyész ezen kívül megegyezett a földművelésügyi miniszterrel, hogy az ún. keresztellenőrzések eredményeit bűncselekmény gyanújának felmerülése esetén a tárca és az Agrárkifizető Ügynökség közvetlenül a Főügyészségnek fogja továbbítani” – fűzte hozzá Predajňová.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ősszel indít tanfolyamokat a bűnüldöző szervek képviselői, az ügyészek és a rendőrök részére. Így akarják biztosítani, hogy a bűnüldöző szervek hatékonyan és szakképzetten járjanak el a bonyolult támogatási rendszerrel összefüggő bűncselekmények leleplezése terén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Éljünk a választás jogával, és ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

Csontit, a Sátor-bűnbanda tagját 22 évre ítélték

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Délután erős szél várható Nyugat-Szlovákiában

Kötelező szabadtartás a tojástermelőknél

Kuciak-gyilkosság: Peter Tóthot kihallgatja a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?