Közélet

Čaputová fogja képviselni Szlovákiát az ENSZ közgyűlésén

Pozsony | Zuzana Čaputová államfő fogja vezetni az ENSZ 74. közgyűlésén résztvevő szlovák delegációt – döntött szerdán a szlovák kormány.
TASR

2019. augusztus 21. 17:35

Zuzana Čaputová - TASR-felvétel

A delegáció tagja lesz Miroslav Lajčák (Smer-SD) külügyminiszter és Michal Mlynár, Szlovákia állandó ENSZ-képviselője.

A szlovák delegáció az EU-álláspontot fogja képviselni a közgyűlésen a konfliktusmegelőzés, a béke- és biztonságpolitika, a fenntartható fejlődés, a klímavédelem és a globális kihívásokra adott közös válaszok terén.

A kormány által elfogadott anyagban szerepel, hogy Szlovákia a 2028-2029-es időszakra megpályázza az ENSZ Biztonsági Tanácsa tíz nem állandó tagjának egyik posztját. Emellett Szlovákia 2020-ban meg akarja pályázni az ENSZ emberi jogi bizottságának alelnöki posztját, valamint Peter Tomka számára ismételten megpályázni a hágai Nemzetközi Bíróság bírói posztját.

A kormány tervei között szerepel az is, hogy megpályázza a 2023-2025-ös időszakra az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának egyik posztját.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Autóba hajtott, majd elaludt a részeg sofőr

1,2 millió euró a Kassa-vidéki járás településeinek

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Még idén ősszel kizöldül Galánta

Legfrissebb galériák
Olvasta már?