Közélet

Bugár: Cséfalvayová élvezi a támogatásomat

Katarína Cséfalvayová (Híd) parlamenti képviselő élvezi Bugár Béla, a Híd elnöke abszolút támogatását. Bugár ezt az Andrej Danko (SNS) házelnök és Cséfalvayová közötti keddi vitát firtató újságírói kérdésre válaszolva jelentette ki.
TASR

2019. május 15. 15:42

Cséfalvayová képviselő asszony és bizottsági elnök természetesen a kormányprogramban foglaltaknak, valamint a három legfőbb közjogi méltóság nyilatkozatának megfelelően jár el. Azt viszont nem tartom jónak sem az egyik, sem a másik fél részéről, ha hajbókolással, vagy a kormánykoalícióból való száműzéssel vádolják egymást

– szögezte le Bugár.

A parlament elnöke kedden felkérte Bugárt, hogy az esettel összefüggésben „beszélgessenek el” a párton belül. Hozzátette: a koalíción belül is előfordul a véleménykülönbség, Danko szerint azonban Cséfalvayová az ülésteremben több olyan dolgot is mondott, amit ha a koalíciós partner is így gondol, ez a koalíció nem működhet tovább.

Cséfalvayová a parlamentben Szlovákia EU- és NATO-tagságának megkérdőjelezését bírálta. Azt mondta, hogy húsz éves külpolitikai konszenzus, illetve a legfőbb közjogi méltóságok közös nyilatkozatát követően eljutottunk oda, hogy a politikai paletta minden részéről megkérdőjelezik Szlovákia uniós és NATO-tagságát.

Danko amiatt bírálta a képviselőnőt, hogy nem vesz figyelembe más véleményt, és hogy a koalíciót általában csak kritizálja, ahelyett, hogy dicsérné. Hozzátette: Szlovákia külpolitikai irányultsága és álláspontja nem változik. Emlékeztetett: 2017 őszén a köztársasági elnökkel és a kormányfővel közösen elfogadtak egy deklarációt, mely szerint Szlovákia jövőjét egyedül az Európai Unió és a NATO tagjaként tudják elképzelni. Danko továbbra is tartja magát ehhez a nyilatkozathoz.

A házelnök felszólította Cséfalvayovát, hogy ha akar, lépjen ki a koalícióból. Ő ezt elutasította, mondván, nem akarja átadni a helyét a szélsőségeseknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Új frekvenciákat kapott a Pátria rádió

Miből tartsuk el a gyerekünket?

21 millió euró miatt kockáztat 895 milliót a magyar kormány

5 év Érsekújvár volt polgármesterének

Az oroszok az amerikaiakat is legyőzték

A dunaszerdahelyi önkormányzat pályázatot hirdet a szabadidőparkra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?