Közélet

Bizonyítványosztás, itt a tanév vége

A 2019/2020-as tanévben több mint 650 000 szlovákiai diák előtt utoljára nyíltak meg kedden az iskolák kapui. Szerdán, július 1-jén az alapiskolák 454 175 és a középiskolák 196 443 diákja számára megkezdődik a nyári szünidő. Vakációzni fog a speciális iskolák 33 721 diákja is. Az új tanév szeptember 2-án, szerdán veszi kezdetét.
TASR

2020. június 30. 10:14

Frissítve
bizonyítvány
- TASR-felvétel

Az oktatási minisztérium jelenleg 3022 óvodát, 2074 alapiskolát, 681 középiskolát és 469 speciális iskolát tart nyilván.

A második félévre a koronaválság nyomta rá a bélyegét. Egyes alapiskolások az aktuális iránymutatás értelmében az év végi bizonyítványban klasszikus érdemjegy helyett szóbeli értékelést találtak, vagy a kettő kombinációját. Az elsősök bizonyítványában csak szóbeli értékelés szerepel.

A legtöbb bizonyítványt a stomfai (Stupava) Iskola utcai alapiskolában osztották ki, összesen 1219 diák részére. A második helyen a szenci Tajovský utcai alapiskola áll 1168 tanulóval, a harmadikon pedig a jernyei (Jarovnice) alapiskola 1101 diákkal. A tanulók számát tekintve ezek a legnagyobb alapiskolák Szlovákiában.

A tárca tájékoztatása szerint a 2019/2020-as tanévben több mint 13 000 tanuló abszolválta a kötelező iskolalátogatást külföldön.

Az óvodákat az idei tanévben 165 865 gyerek látogatta, a speciális óvodákat pedig 1785.

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter három érsekújvári alapiskolában osztotta ki a bizonyítványokat, jelképesen lezárva ezáltal a 2019/2020-as tanévet.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
„Örömteli állapot vár rám...”

Kíváncsian várja, milyen apa lesz

nyaralás illusztráció

Mit tartalmaz az utasbiztosítás?

magyar határellenőrzés

Magyarország szigorítja a határellenőrzést

Phan Bich Thien egyszerre racionális üzletasszony, érzékeny lelkű költő, műfordító, Petőfi örök híve

Otthon két országban, két kultúrában

Tíz százalék alá csökken az idén az okostelefon-világpiac növekedési üteme

Eláraszt az elektromos hulladék

Nero, a véres költő

Könyvsorsok: A kis tett mindig gaztett, a nagy tett sohasem az

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.