Bizonyítványosztás, itt a tanév vége

bizonyítvány

A 2019/2020-as tanévben több mint 650 000 szlovákiai diák előtt utoljára nyíltak meg kedden az iskolák kapui. Szerdán, július 1-jén az alapiskolák 454 175 és a középiskolák 196 443 diákja számára megkezdődik a nyári szünidő. Vakációzni fog a speciális iskolák 33 721 diákja is. Az új tanév szeptember 2-án, szerdán veszi kezdetét.

Az oktatási minisztérium jelenleg 3022 óvodát, 2074 alapiskolát, 681 középiskolát és 469 speciális iskolát tart nyilván.

A második félévre a koronaválság nyomta rá a bélyegét. Egyes alapiskolások az aktuális iránymutatás értelmében az év végi bizonyítványban klasszikus érdemjegy helyett szóbeli értékelést találtak, vagy a kettő kombinációját. Az elsősök bizonyítványában csak szóbeli értékelés szerepel.

A legtöbb bizonyítványt a stomfai (Stupava) Iskola utcai alapiskolában osztották ki, összesen 1219 diák részére. A második helyen a szenci Tajovský utcai alapiskola áll 1168 tanulóval, a harmadikon pedig a jernyei (Jarovnice) alapiskola 1101 diákkal. A tanulók számát tekintve ezek a legnagyobb alapiskolák Szlovákiában.

A tárca tájékoztatása szerint a 2019/2020-as tanévben több mint 13 000 tanuló abszolválta a kötelező iskolalátogatást külföldön.

Az óvodákat az idei tanévben 165 865 gyerek látogatta, a speciális óvodákat pedig 1785.

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter három érsekújvári alapiskolában osztotta ki a bizonyítványokat, jelképesen lezárva ezáltal a 2019/2020-as tanévet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?