Közélet

Az oktatási tárca 200 000 euróval támogatta a tanulók egészségesebb étkezését

Pozsony | A Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma (MŠVVŠ) csaknem 200 000 euró támogatást osztott szét 30 iskola között az „Egészség a tányéron 2018” projekt keretében. Erről az oktatási tárca kommunikációs osztálya tájékoztatott szerdán.
TASR

2018. július 18. 19:03

Illusztrációs felvétel - Felvétel: Matej Kalina/Plus Jeden Deň

A projekt célja olyan aktivitások támogatása, melyek az elhízottság megelőzésére, illetve a diákok rendszeres folyadékpótlásának biztosítására irányulnak.

A felhívásra, melynek a határideje május 10. volt, 69 iskola jelentkezett. Összesen 537 534 euróra pályáztak, a pályázatra szánt keretösszeg azonban csupán 197 500 euró volt.

A pályázat keretében kiutalt legalacsonyabb összeg 3500 euró, a legmagasabb pedig 10 000 euró volt. Az egyes iskoláknak a támogatás 10%-ának megfelelő összeggel kellett hozzájárulniuk az adott projekt megvalósításához.  

 

2018. június 6. 07:02

Ingyenebéddel etetik a szülőt

Összesen 22 projekttel pályáztak sikeresen az alapiskolák, rajtuk kívül hét középiskola és egy összevont iskola nyert támogatást.

A legtöbb projektet, összesen tízet a Nyitra megyei iskolák valósíthatják meg. Nagyszombat, Zsolna és Eperjes megyéből megyénként öt, Trencsén megyéből kettő, Pozsony, Besztercebánya és Kassa megyéből pedig megyénként egy pályázatot bírált el pozitívan a pályázati bizottság. A felhívásról bővebb tájékoztató a következő weboldalon található: http://www.minedu.sk/zdravie-na-tanieri/.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?