Közélet

Az augusztus is viharos lesz

Csak részben vált be a meteorológusok júliusi időjárás-előrejelzése, hiszen a vártnál sokkal többet esett. Az országban csak két olyan nap volt, amikor sehol sem volt vihar, ez ebben az évszakban rendkívül szokatlan.
Demecs Péter

2014. augusztus 4. 18:41

Bár szakértők szerint tíz napnál hosszabb időre lehetetlen pontos előrejelzést kidolgozni, az eddigi adatok szerint mégis úgy tűnik, hogy az utolsó nyári hónapban sem fog érdemben megváltozni az időjárás. Ez annyit jelent, hogy továbbra is változékony idő lesz, nagyon sok csapadékkal, viharral; napközben rendszerint 30 fok körüli hőmérséklettel, és éjszaka is csak elvétve lesz hűvösebb húsz foknál.

Ezen a héten is nagy meleg várható, ma például annak ellenére, hogy az országban sok helyütt rövid ideig tartó, ám rendkívül intenzív viharok várhatók, 30 fok feletti hőmérséklet valószínű. Hasonló marad az időjárás a következő napokban is. A meteorológusok azoknak sem szolgálnak jó hírrel, akik valamelyik európai tengerpartra készülnek a következő napokban. A nálunk uralkodó időjárás ugyanis egész Európára jellemző. Horvátországban, Olaszországban és Franciaországban egyaránt a megszokottnál jóval többet esik, az erős viharok során már több ember életét vesztette, az észak-olaszországi Refrontolo városban egy zenei fesztiválon végigsöprő vihar során négy huszonéves férfi halt meg, áldozatokat jelentettek a bulgáriai és a romániai esőzések után is.

Igazi nyári idő jelenleg Európában csak Spanyolország déli és dél-nyugati partszakaszán van, így akik oda készülnek szabadságra, megnyugodhatnak, az előrejelzések szerint ott a hét végéig több lesz a napsütéses, mint csapadékos nap. (dem, SITA)

 
 
 
 

 

Önnek ajánljuk

Rossi Gombaszögön: „Ha kijutunk az Eb-re, elkezdek magyarul tanulni!”

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Keszegh: Régiónk sokadrangúként van kezelve

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

Műanyagot nyelt le a dán partoknál elpusztult viharmadarak 95 százaléka

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?