Átnevezné a Szövetséget az Összefogás-platform

Mózes Szabolcs és Orosz Örs

A Szövetség Összefogás-platformja meg szeretné változtatni a párt nevét, a Magyar Szövetség megnevezést javasolják. Egyben tudomásul veszik, hogy a Magyar Fórum nem indul a Szövetséggel közösen a parlamenti választáson, de fenntartják még a nekik felkínált helyeket.

Az Összefogás-platform csütörtök délutáni közleményében azt írja, a platform-elnökségük azt javasolja, hogy a Szövetség változtassa meg a nevét Magyar Szövetségre. Korábban az MKP-platform állt elő ugyanezzel, ők is azt szerették volna, hogy a „magyar” kifejezés szerepeljen a párt nevében. Ehhez azonban módosítani kell a párt lapszabályát, amit a Szövetség közgyűlése tehet meg. Itt azonban az átnevezéshez a Híd-platform beleegyezése is szükséges.

Az Összefogás-platform egyben tudomásul veszi, hogy a Simon Zsolt vezette Magyar Fórum nem a Szövetséggel közösen indul a szeptemberi parlamenti választáson. Ugyanakkor fenntartják a Simonéknak korábban felkínált helyeket. A Magyar Fórum elnöke kedden közölte, kudarcba fulladtak a Szövetséggel folytatott együttműködési tárgyalások, csütörtökön délelőtt pedig bejelentette, a Občianski demokrati Slovenska (ODS) nevű párttal indulnak közösen.

Az Összefogás a Szövetség jelöltlista-állításával kapcsolatban kijelentette, nem fognak beleszólni abba, hogy a másik két platform, vagyis az MKP és a Híd kiket indít. De a listavezetővel, akit az MKP jelöl, kapcsolatban arra emlékeztetnek, ezzel a személyi jelöléssel nekik és a Hídnak is egyet kell értenie. „Amennyiben a listavezető személyével valamely platform nem ért egyet, a listavezetőről előválasztás dönt” – idézi az Összefogás a Szövetség működési szabályzatát.

Az Összefogás néhány aktuálpolitikai témát is érint a közleményében. Így például felszólítják Zuzana Čaputová köztársasági elnököt, hogy szakértői kormányt nevezzen ki. Aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy a Facebook letiltotta a magyar kormány által finanszírozott Ma7 közösségi oldalát. A Duna Menti Nemzeti Park kezdeményezését előkészítetlennek, a kórházreformot elhibázottnak tartják. És felszólítják a kormányt, hogy tegyen lépéseket az élelmiszerárak csökkentése érdekében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?