Közélet

A védelmi bizottság szerdán hallgatja meg a rendőrfőnök-jelölteket

Pozsony | Szerdán (4. 10.) hallgatja meg a parlament védelmi és nemzetbiztonsági bizottsága az országos rendőrfőkapitány, valamint a rendőrségi felügyelet igazgatójának pozíciójára pályázó jelölteket.
TASR

2019. április 8. 14:47

- TASR-felvétel

A rendőrfőkapitány-jelölteket reggel 9 órától, a belügyminisztériumhoz tartozó Felügyeleti Szolgálati Hivatal igazgatói posztjára pályázó jelölteket pedig 13 órától hallgatja meg a bizottság.

A szakmai bizottságok múlt héten három jelöltet választottak ki a belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára, és hármat az országos rendőrfőkapitányi posztra.

A négy rendőrfőnök-jelölt közül a bizottság a jelenlegi rendőrfőkapitányt, Milan Lučanskýt, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság főnökét, Ivan Piliart és a prágai rendőrségi attasét, Ivan Ševčíkot találta megfelelőnek.

A belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára pályázó négy jelölt közül a bizottság a rendőrfőkapitány-helyettest, Martin Krčmárikot, a hivatal jelenlegi igazgatóját, Adrián Szabót és a helyettesét, Robert Zaplatíkot választotta ki.

Az új rendőrfőnök és főfelügyelő kiválasztásra már az új szabályok szerint fog sor kerülni. Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter azt szeretné, ha nyárig kineveznék az új tisztviselőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Keserű hazai DAC-vereség a vásári hétvégén

Bugár: még meglehet az öt százalék

Bemutatta programját a PS-Spolu: két új minisztériumot is létrehoznának

Bányák bezárásával a klímaváltozás ellen

Ophelia, Zsanett, Hedvig

Megduplázódhat a katasztrófák károsultjainak száma 2050-re a globális felmelegedés miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?