Közélet

Novemberben a Híd nem jutott volna a parlamentbe

Pozsony | Ha a parlamenti választásokat novemberben tartották volna, a Smer-SD nyert volna a szavazatok 25%-át zsebelve be. A második helyen az SaS végzett volna 14,5%-kal, a harmadikon pedig az OĽaNO 10%-kal. A parlamentbe nem jutott volna be a Most-Híd, a Median SK ügynökség által kidolgozott választási modell szerint Bugár Béla pártja csupán 4,5%-ot szerzett volna.
TASR

2018. december 14. 19:09

TASR-felvétel

A SNS a szavazatok 9%-át szerezte volna meg, ez a negyedik helyre lett volna elég. A felmérés eredménye szerint a parlamentbe még három párt illetve mozgalom jutott volna: a Sme rodina, az ĽSNS (mindkettő 8%) és a KDH (5%).

Nem ugrotta volna meg a parlamenti küszöböt a Most-Híd (4,5%), az MKP (4%), a Spolu - občianska demokracia és a Progresívne Slovensko (mindkettő 3,5%) sem. A többi pártra a megkérdezettek 2,5%-a szavazott volna.

A hipotetikus parlamenti választásokon a válaszadók 54%-a vett volna részt.

A Median SK ügynökség november 5. és 27. között végezte a felmérést 1020 válaszadó bevonásával. Az adatok többségét személyes beszélgetések útján szerezte, a felmérésben részt vevők egy része internetes kérdőívet töltött ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró-jelöltek: ezt mondta Drgoňec, Duditš, Dulak, Duľa, Ďuriš és Fiačan a meghallgatáson

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Robert Fico megjelent az alkotmánybíró-jelölti meghallgatáson

Több vizet a Bodrogközbe

Érsekújvár: 12 éves fiú akart meglopni egy autójában ülő nőt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?