Közélet

A Szövetség két megyeelnökjelöltet biztosan állít

Pozsony | A Szövetség megtartotta az első Országos Tanácsát. A párt június végén akarja bemutatni a megyei választásra állított jelöltjeit, Nyitra és Nagyszombat megyében saját megyeelnökjelöltet indítanak. Komárom városában pedig az újrainduló Keszegh Béla polgármesterrel szemben indítanak jelöltet.
author
Czímer Gábor

2022. május 21. 18:31

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a párt Országos Tanácsa előtt (Fotó: Szövetség Facebook-oldal)
Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a párt Országos Tanácsa előtt (Fotó: Szövetség Facebook-oldal)

A párt Országos Tanácsa utáni sajtótájékoztatón Forró Krisztián, a Szövetség elnöke rámutatott, most is jelentős számú megyei képviselőjük és polgármesterük van, ezeket a pozíciókat igyekszenek megtartani és újabbakat is szeretnének szerezni. „Június 30-ig felállítjuk a jelöltjeinket” – mondta Forró a megyei képviselőjelöltekről. Hozzátette, a konkrét személyekről a pártnak az adott régióban működő struktúrái döntenek. „A járások szintjén fog eldőlni, hogy kik lesznek a megyei képviselőjelöltek, megyeelnökjelöltek” – mondta, és hozzátette, Nagyszombat és Nyitra megyében mindenképpen szeretnének elnökjelöltet állítani, a többi régióban együttműködési lehetőséget keresnek más szereplőkkel. Arra is emlékeztetett, Besztercebánya megyében Ondrej Luntert támogatják a megyeelnöki kampánya során. A sajtótájékoztatón jelen volt Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke, aki egyébként a Szövetség MKP-platformjának vezetője is egyben. Berényi a kérdésünkre elmondta, még nem dőlt el, hogy az adott régióban kit jelölnek a megyeelnöki tisztségre. „Amennyiben engem jelölnek, nem fogok nemet mondani” – tette hozzá.

Forrót arról is kérdeztük, a megyei választással egyszerre tartott helyi önkormányzati választás során Komárom városában indítanak-e jelöltet a hivatalban lévő és újrainduló polgármester, Keszegh Béla ellen, aki jelenleg függetlenként politizál. A Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, úgy tűnik, saját jelöltet indítanak Keszeghgel szemben.

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke pedig arról beszélt, a megyei választásokra vonatkozóan most egy programot fogadtak el, ehhez a dokumentumhoz keresik a jelölteket. A program pontjai között szerepel például, hogy a megyei költségvetési forrásokat igazságosan osszák el az adott közigazgatási egységbe tartozó járások között, de kétnyelvűség betartása is belekerült a dokumentumba.

A párt Országos Tanácsa egy nyilatkozatot is elfogadott, amely az aktuális politikai helyzetre reagált. Ebben élesen bírálják a kormányt, amely szerintük nem képes a gazdasági és az ukrajnai háború jelentette válsággal megbirkózni. Illetve nehezményezték, hogy a kabinet nem foglalkozott a javaslataikkal. A dokumentumba belekerült az Ukrajnát ért orosz agresszió elítélése, illetve Ukrajna szuverenitása és területi egysége melletti kiállás is. A szövetség a nyilatkozatban gratulál a Fidesz-KDNP magyarországi választási győzelméhez, ahogy Novák Katalin (Fidesz) magyar államfővé választásához is.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Rastislav Káčer

Nincs egyetértés a Beneš-dekrétumok kérdésében – nem írták alá a szlovák-magyar vegyesbizottság ülésének jegyzőkönyvét

Figyelmeztetnek a meteorológusok!

Csökkent az orosz olaj- és gáztermelés márciusban

Megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Szlovák Posta

Az elmúlt időszakban nem érkezett gyanús küldemény a nagykövetségre

Kikapcsolta szobatársa lélegeztetőgépét, mert zavarta a hangja

Kikapcsolta szobatársa lélegeztetőgépét, mert zavarta a hangja

d

KVÍZ: Tudod, mekkora büntetés jár a következő kihágásokért?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.