Közélet

A szlovák autóipar egyre kevésbé állja a versenyt

Pozsony | Az előző kormányok elhibázott beruházásösztönző politikája miatt Szlovákia mára kórosan függ az autóipartól, az elmúlt négy év szociális intézkedései ugyanakkor jelentősen rontottak a cégek helyzetén. Az autógyártók szerint a bérköltségek megugrása miatt vészesen romlott a versenyképességük.
author
Molnár Iván

2020. február 18. 17:40

autóipar
A szlovák gazdaságot húzza, de egyben veszélyezteti is az autóipar. - TASR/AP-felvétel

Szlovákia extrém módon függ az autóipartól: ez az ágazat adja az ipari termelés felét, az ország kivitelének pedig csaknem a 47%-át, miközben az autógyártók közvetlenül 177 ezer, közvetve pedig 275 ezer embernek adnak munkát. Ľubomír Koršňák, az UniCredit Bank elemzője szerint az elmúlt időszakban a nagy hitelminősítők is folyamatosan figyelmeztettek arra, hogy a szlovák ipar szerkezete túlzottan egyoldalú, amelyben az autóipar dominál, vagyis, ha az autóiparban gondok lesznek, az Szlovákiát is rendkívül súlyosan érintheti. Koršňák szerint a lassuló gazdasági növekedés miatt az autógyártók eleve nehezebb helyzetbe kerültek, amit tovább tetéztek a kormány elmúlt időszakban hozott szociális intézkedései – a minimálbér folyamatos emelése, a bérpótlékok növelése stb. –, a felsoroltak miatt látványosan megugrottak a cégek bérköltségei, ami drasztikus hatással van a versenyképességükre.

„A versenyképességben már nem csupán a nyugat-európai cégektől, hanem a szomszédos országok vállalkozásaitól is lemaradunk”

– nyilatkozta Alexander Matušek, a Szlovák Autóipari Szövetség (ZAP) elnöke. Állítását a bécsi Ipartudományi Intézet (IWI) legfrissebb felmérése is alátámasztotta. „A bérköltségek esetében figyelembe kell vennünk a közvetlen költségek, vagyis a fizetések és a közvetett költségek, a jövedelemadó és a járulékok egymáshoz viszonyított arányát. Szlovákiában a munkáltatóknak 100 eurónyi bruttó bér mellett 37 eurós közvetett költséggel kell számolniuk, ami jóval az uniós átlag felett van. A munkáltató által a szociális biztosításra kifizetett összeg a bérköltségek 23,5%-át teszi ki. Lengyelországban és Magyarországon ez például 4–9 százalékponttal alacsonyabb, miközben a szociális járulékok növekedését tekintve az uniós élbolyban vagyunk” – nyilatkozta Mikuláš Luptáčik, az IWI által közzétett tanulmány szerzője. Szerinte különösen aggasztó, hogy míg a hazai munkatermelékenység a 2010 óta eltelt időszakban alig 29%-kal nőtt, addig a bérköltségek a vizsgált időszakban több mint 44%-kal emelkedtek. „Mindez látványosan csökkenti a szlovákiai cégek versenyképességét” – állítja Luptáčik.

A nemzetközi összevetést tartalmazó tanulmányból kiderül, a szlovák autóipar vonzereje 2015-től kezdődően tört meg, azóta az ágazat profittermelő képessége mérséklődik.

A helyzeten az sem segít, hogy az ágazatban minimális a kutatók, a fejlesztők száma. Németországban ez az arány 10% körül mozog, Magyarországon 2% a mutató, nálunk viszont 1% alatti az arány. Matušek szerint a lassuló gazdaság időszakában mindez jelentős gondot okozhat az országnak, az új beruházásokért ugyanis továbbra is meg kell küzdenie a szomszédos államokkal, miközben a versenyképesség csökkenése miatt Szlovákia egyre kevésbé vonzza a lehetséges beruházókat.

(mi, shz)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A selmecbányai egyeztetés résztvevői: Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar, Jaroslav Naď szlovák, Jana Černochová cseh védelmi miniszter és Marcin Ociepa lengyel védelmi államtitkár(TASR-felvétel)

Ukrajna tekintetében nem egységes a V4

Putyin ann

Putyin hamarosan bejelentheti a megszállt területek annektálását

lengvarský k

Lengvarský szerint 1500 orvos tervezi benyújtani a felmondását

d

Rengéseket jelentettek a szeizmológusok az Északi Áramlat gázvezetékek meghibásodása után

infláció

Durván befékez a szlovák gazdaság

d

FOTÓK: Hosszú sorokban állnak az oroszok a grúz határ előtt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.