Közélet

A szlovák autóipar egyre kevésbé állja a versenyt

Pozsony | Az előző kormányok elhibázott beruházásösztönző politikája miatt Szlovákia mára kórosan függ az autóipartól, az elmúlt négy év szociális intézkedései ugyanakkor jelentősen rontottak a cégek helyzetén. Az autógyártók szerint a bérköltségek megugrása miatt vészesen romlott a versenyképességük.
Molnár Iván

2020. február 18. 17:40

autóipar
A szlovák gazdaságot húzza, de egyben veszélyezteti is az autóipar. - TASR-felvétel

Szlovákia extrém módon függ az autóipartól: ez az ágazat adja az ipari termelés felét, az ország kivitelének pedig csaknem a 47%-át, miközben az autógyártók közvetlenül 177 ezer, közvetve pedig 275 ezer embernek adnak munkát. Ľubomír Koršňák, az UniCredit Bank elemzője szerint az elmúlt időszakban a nagy hitelminősítők is folyamatosan figyelmeztettek arra, hogy a szlovák ipar szerkezete túlzottan egyoldalú, amelyben az autóipar dominál, vagyis, ha az autóiparban gondok lesznek, az Szlovákiát is rendkívül súlyosan érintheti. Koršňák szerint a lassuló gazdasági növekedés miatt az autógyártók eleve nehezebb helyzetbe kerültek, amit tovább tetéztek a kormány elmúlt időszakban hozott szociális intézkedései – a minimálbér folyamatos emelése, a bérpótlékok növelése stb. –, a felsoroltak miatt látványosan megugrottak a cégek bérköltségei, ami drasztikus hatással van a versenyképességükre.

„A versenyképességben már nem csupán a nyugat-európai cégektől, hanem a szomszédos országok vállalkozásaitól is lemaradunk”

– nyilatkozta Alexander Matušek, a Szlovák Autóipari Szövetség (ZAP) elnöke. Állítását a bécsi Ipartudományi Intézet (IWI) legfrissebb felmérése is alátámasztotta. „A bérköltségek esetében figyelembe kell vennünk a közvetlen költségek, vagyis a fizetések és a közvetett költségek, a jövedelemadó és a járulékok egymáshoz viszonyított arányát. Szlovákiában a munkáltatóknak 100 eurónyi bruttó bér mellett 37 eurós közvetett költséggel kell számolniuk, ami jóval az uniós átlag felett van. A munkáltató által a szociális biztosításra kifizetett összeg a bérköltségek 23,5%-át teszi ki. Lengyelországban és Magyarországon ez például 4–9 százalékponttal alacsonyabb, miközben a szociális járulékok növekedését tekintve az uniós élbolyban vagyunk” – nyilatkozta Mikuláš Luptáčik, az IWI által közzétett tanulmány szerzője. Szerinte különösen aggasztó, hogy míg a hazai munkatermelékenység a 2010 óta eltelt időszakban alig 29%-kal nőtt, addig a bérköltségek a vizsgált időszakban több mint 44%-kal emelkedtek. „Mindez látványosan csökkenti a szlovákiai cégek versenyképességét” – állítja Luptáčik.

A nemzetközi összevetést tartalmazó tanulmányból kiderül, a szlovák autóipar vonzereje 2015-től kezdődően tört meg, azóta az ágazat profittermelő képessége mérséklődik.

A helyzeten az sem segít, hogy az ágazatban minimális a kutatók, a fejlesztők száma. Németországban ez az arány 10% körül mozog, Magyarországon 2% a mutató, nálunk viszont 1% alatti az arány. Matušek szerint a lassuló gazdaság időszakában mindez jelentős gondot okozhat az országnak, az új beruházásokért ugyanis továbbra is meg kell küzdenie a szomszédos államokkal, miközben a versenyképesség csökkenése miatt Szlovákia egyre kevésbé vonzza a lehetséges beruházókat.

(mi, shz)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Filip Mónika (Képarchívum)

Filip Mónika: „Azt szeretnénk, ha úgy tanítanák a szlovákot, mint második nyelvet”

rimaszombat városháza

Rimaszombat még nem csökkenti az alkalmazottak bérét

koronavírus dunaszerdahely

Koronavírus-teszt Dunaszerdahelyen

dddd

Karanténhorror erős idegzetűeknek

Balázsfa

Zöldséget a kistermelőtől

koronavírus

Elfogadta a parlament az egészségügyre vonatkozó új intézkedéseket

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.