A rendőrség további vizsgálatra kérte a bíróságtól Kočner telefonját

Marián Kočner

További vizsgálatra kérte a rendőrség a bazini Speciális Büntetőbíróságtól (ŠTS) Marian Kočner vádlott lefoglalt mobiltelefonjait – tájékoztatott a Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása, valamint az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében tartott pénteki főtárgyaláson Ružena Sabová, a Speciális Büntetőbíróság szenátusának elnöke.

„A rendőrség egy másik büntetőügyben, az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében kérte ki a bíróságtól Marian Kočner mobiltelefonjait” – mondta Matúš Harkabus, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze. A kérést azzal indokolták, hogy léteznek már korszerűbb programok, amelyekkel hatékonyabban lehet visszaállítani a törölt adatokat.

„Nem vagyunk biztosak abban, hogy sikerül több adatot visszaállítani” – mondta az ügyész. A bíróság dönt arról, hogy átadják-e a rendőrségnek a mobiltelefonokat. Marek Para, Marian Kočner védőügyvédje közölte, nem ért egyet a mobiltelefonok átadásával.

Roman Kvasnica, a meggyilkolt újságíró családjának jogi képviselője elmondta, reméli, új információk derülhetnek ki a mobiltelefonok átvizsgálása során. „A meggyilkolt Ján Kuciak családjának az az érdeke, hogy minden bizonyítékot megszerezzünk, amit csak lehet” – mondta.

Pénteken délután két tanú, Szőke Dávid és Huszlicska Ádám tett tanúvallomást a Speciális Büntetőbíróság szenátusa előtt arról, hogyan adták át a fegyvereket A. Zoltánnak. Ebben az ügyben már jogerősen elítélték őket.

A Kuciak-gyilkosság ügyében 2018 februárjától tárgyal a bíróság Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről. A ŠTS eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság 2021 májusában visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Három döntés jogerős. Miroslav Marček és Szabó Tamás 25, Andruskó Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Négy személy – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina és Darko Dragič – ellen vádat emeltek Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése miatt. Szabó Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, a bíróság bűnösnek találta. A vád szerint Žilinka és Lipšic meggyilkolására 2017 őszén érkezett megbízás Kočnertől. Šufliarský likvidálására körülbelül egy évvel később.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!