Közélet

A rendőrség megerősítette: adócsalás miatt is eljárás indult Marian K. ellen

Pozsony | Lakáseladási ügyletekkel 3 millió euró adót csaltak el.
TASR

2018. október 18. 11:04

Több helyszínene is házkutatást tartottak a kommandósok asszisztálásával (A rendőrség felvétele)

Az előzetes letartóztatásban lévő Marian K. ellen adó- és biztosítási csalás ügyében is eljárás indult a pozsonyi Five Star Residence komplexumban lévő lakóingatlanok átruházásával összefüggésben. A rendőrség hivatalosan is megerősítette az információt a közösségi oldalán.
A nyomozó kedden indított eljárást négy személy ellen, a pénzügyőrség már 2016 júniusától vizsgálta az ügyet. Egy cég 1 euróért (áfával!) adott el Marian K. cégének 17 lakást és három nem lakáscélú helyiséget. Az eladó cég ügyvezető igazgatója Peter Z. volt, aki ellen szintén eljárás indult.

2018. október 16. 13:41

GALÉRIA: Házkutatás Marián Kočnernél

Később ugyanez a cég 14 további lakást és két nem lakáscélú helyiséget is 1 euróért adott el egy másik vevőnek, Viliam G.-nek. 2018 júliusában a pénzügyőrség ez utóbbi esettel összefüggésben is büntetőeljárást indított adó- és biztosítási csalás gyanújával.

A negyedik gyanúsított Jana Š., aki egy brit céget képviselt, amelyre az említett ingatlanok zálogjogát írták. A zálogjogot a több mint 36 millió euró értékű követelésengedményezési szerződések megkötése indokolta.

Peter Z. a rendőrség szerint tudta, hogy az átruházott ingatlanok összértéke csaknem 17 millió euró, de 2 euróért adta el azokat. Az eladó cég képviselőjeként így több mint 3 millió euró adót csalt el, ami a teljes ár (17 millió euró) 20%-a. Az adásvételi szerződéseket 2011. október 19-én tüntette fel az adóalapban.

Adó- és biztosítási csalás miatt héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. Marian K. más gazdasági jellegű bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban van, a többi gyanúsított szabadlábon védekezhet. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

Törékeny lelkű tinik az összeomlás szélén

Illegális bevándorlókat fogtak Párkányban

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?