A Progresszív Szlovákia Magyar Platformja megválasztotta elnökét

Progresszív Szlovákia magyar platformja

Miután augusztus 26-án Komáromban a Progresszív Szlovákia bejelentette a Magyar Platformjának megalakulását, azonnal megkezdtük a munkálatokat az első gyűlés előkészítésére a deklarációt aláírók bevonásával - írják az Új Szónak eljuttatott sajtóhírben.

A szeptember 12-ei dunaszerdahelyi találkozón a legfontosabb napirendi pont a PS Magyar Platformjának elnökválasztása volt. Forró Tibor mérnök, gútai városi képviselő, a helloGúta elnöke, volt polgármester jelölt nem talált kihívóra a választáson és ellenszavazat nélkül választotta őt vezetőjévé a magyar platform. A gyűlésen az alelnökök személyéről is döntöttek. 

“Köszönöm a tagság bizalmát és a PS elnökségének a támogatást. Nagyon örülök, hogy ilyen talpraesett alelnököket sikerult választanunk mint Illés Claudia Komáromból, Váradi Krisztián Dunaszerdahelyről és mint Kárpáty Ernő Gútáról. Örömmel fogadtam volna az elnökségben egy közép vagy kelet-szlovákiai tagot is de úgy fest erre most kicsit várnunk kell. Azonnal bele is vetettük magunkat a munkába, kitűztük a rövid és hosszútávú céljainkat, szó esett az aktuális politikai helyzetről és természetesen beszéltünk a szlovákiai magyarok és dél-szlovákia esélyeiről a tavaszi választásokon. Tisztában vagyunk vele és érzékeljük, hogy az embereknek sok kérdésük van a PS Magyar Platformmal kapcsolatban. Most, hogy szervezetileg is megalakultunk hatékonyan tudjuk nyakunkba venni a tájékoztatást. Szeretnénk elmondani a felvidéki magyaroknak, hogy a PS Magyar Platform a legbiztosabb pont ezekben a zavaros időkben. ”

- mondta a frissen megválasztott elnök.

A találkozón részt vettek a Progresszív Szlovákia alapítói közül Zora Jaurová és Martin Dubéci, valamint a koalíciós SPOLU párt regionális vezetői is eljöttek, hogy támogatásukról biztosítsák a Magyar Platformot. 

Az elkövetkező időben sokat fogunk hallani a PS/SPOLU háza tájáról, hiszen szeptember végén tervezik bemutatni programjukat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?