A nyári szünet után besztercebányai irodájából is szeretne dolgozni az államfő

pellegrini kp

Peter Pellegrini köztársasági elnök utasította az elnöki hivatal irodáját, hogy szerdán kezdje meg annak előkészítését, hogy az elnöki hivatal regionális kirendeltsége a besztercebányai Állami Tudományos Könyvtár épületében működhessen. Több mint hároméves szünet után évente többször is onnan fog dolgozni az államfő. Ezt besztercebányai látogatása során jelentette be Pellegrini, és azt mondta, a nyári szünet után szeretné megnyitni az irodát.

„Amikor hivatalba léptem, azt mondtam, nem Pozsonyban, az elnöki palotában akarok elnök lenni. A nép elnöke szeretnék lenni, és minél több időt tölteni a régiókban, miközben természetesen felelősségteljesen végezni a feladataimat itthon és nemzetközi szinten is. Nem szeretném, hogy ünnep legyen, ha elhagyom Pozsonyt, és a régiókba utazom. Az tervezem, évente többször is besztercebányai irodámban fogok dolgozni, hogy az elnöki hivatal közelebb legyen a Közép-Szlovákiában élő és dolgozó emberekhez" – jelentette ki Pellegrini.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a romló biztonsági helyzet ellenére is találkozni akar az emberekkel, kezet akar fogni velük, és nem szándékozik lemondani erről a jelenlegi nehéz időszakban sem.

A köztársasági elnök teljes mértékben támogatja azokat a kérdéseket, amelyekről Ondrej Lunterrel, Besztercebánya megye elnökével, és Ján Noskóval, Besztercebánya polgármesterével tárgyalt, nevezetesen, hogy hiányzik a régióból a stratégiai befektető, további téma a polgári légi közlekedés újraindítását a szliácsi (Sliač) repülőtérről, az R1 gyorsforgalmi út építésének folytatása, valamint az egészségügyi és szociális szolgáltatások kérdése.

Pellegrini bejelentette, hogy szeptember elején találkozóra hívja az elnöki palotába az önkormányzatok képviselőit, hogy megvitassák a városok és falvak jelenlegi helyzetét és az ország fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket.

Az államfő utolsó besztercebányai programja az elnöki bélyeg bemutatása volt, a program 16 óra körül kezdődött. A bélyeget Vladislav Rostoka festőművész tervezte, június 15-én, szombaton bocsátotta ki a Szlovák Posta.

„Én vagyok az első államfő, aki aláírja a bélyeget mindenkinek, aki eljön a Közép-Szlovákiai Múzeum kertjébe" – mondta Pellegrini.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?