Közélet

A NAKA őrizetbe vette Marián Kočnert

Pozsony | A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei szerdán őrizetbe vették Marian Kočner vállalkozót váltókkal összefüggő bűncselekmény és adócsalás gyanúja miatt.
TASR

2018. június 20. 18:46

Kočner Ján Kuciakot is megfenyegette - TASR-felvétel

Erről a Denník N tájékoztatott hétfőn. Az információt rendőrségi és ügyészségi források is megerősítették.

A NAKA a Speciális Ügyészi Hivatal utasítására vette őrizetbe a vállalkozót. A nyomozó a szükséges intézkedések meghozatala után dönt arról, hogy indítványozza-e a letartóztatást. Ezt az ügyészség jóváhagyását követően a bíróság rendelheti el.

2018. május 14. 11:58

A Markíza váltóhamisítás miatt jelentette fel Kočnert és Ruskót

A vállalkozó ellen a Gatex-ügyben és a dóvali (Donovaly) ingatlan-átruházásokkal kapcsolatos áfa-visszatérítések ügyében is eljárás folyik. A Markíza tévétársasággal kapcsolatos, több millió euró értékű váltók ügyében Kočner szintén gyanúsított.

A vállalkozóról a meggyilkolt oknyomozó újságíró, Ján Kuciak is írt. Kočner korábban megfenyegette őt, hogy információkat fog gyűjteni róla és a családjáról.

A rendőrség ezt nem értékelte bűncselekményként - mutatott rá a napilap.

2018. június 1. 16:48

A NAKA kapcsolatba lépett a Sme napilap Kočner által megfélemlített szerkesztőjével
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?