Közélet

A NAKA eljárást indított a Kočner és Trnka közti beszélgetés ügyében

Pozsony | A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) eljárást indított a Marian Kočner vállalkozó és Dobroslav Trnka volt főügyész közötti beszélgetést rögzítő hangfelvétel ügyében. Erről az aktuality.sk tájékoztat. A portál értesülései szerint a NAKA március 19-én hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.
TASR

2019. április 12. 08:16

Marián Kočner - TASR-felvétel

A zsarolás, amelynek gyanújáról a rendőrség eredetileg beszélt, egyelőre nem szerepel a nyomozói végzésben. Az ügyben a NAKA keleti egysége nyomoz, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) felügyelete alatt. A portál szerint ezt a rendőrség és a Főügyészség vezetősége beszélte meg a Kuciak-gyilkosságot felügyelő ügyészekkel.

Milan Lučanský rendőrfőkapitány szerint a hangfelvételt a Ján Kuciak és jegyese meggyilkolását vizsgáló nyomozócsoport biztosította. A nyom elsődleges kiértékelése alapján a hangfelvételnek nincs köze a gyilkossághoz.

A rendőrfőkapitány a múltban már jelezte, hogy nem tudja biztosan, milyen módon biztosították a hangfelvételt - házkutatás, illetve nem lakáscélú helyiség átkutatása során, esetleg valaki kiadta vagy elküldte a felvételt. Bízik benne azonban, hogy törvényes úton jutottak hozzá. A teljes körű kiértékelés után Lučanský szerint a hangfelvételt különálló eljárások, például a Gorilla-ügy vagy a Kuciak-gyilkosság vizsgálása során is fel lehet használni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kórházreform bezárásokkal

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

Szélviharra figyelmeztet az SHMÚ nyugaton és a Tátrában

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Holtan találtak egy 77 éves nyugdíjast a Lőcsei járásban, lőtt sebek voltak rajta

Lesújtottak a világ első "törvényen kívüli" tengeri lakhelyére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?