A megkérdezett munkavállalók 46%-a váltana, ha közelebb kapna állást

munkás k

A megkérdezett munkavállalók 46%-a váltana, ha nagyjából ugyanolyan feltételekkel a lakóhelyéhez közelebb kínálkozna álláslehetőség. 20%-uk még akkor is megtenné ezt, ha valamivel kisebb fizetést kapna az új helyen – derült ki a Platy.sk oldal felméréséből, az adatokról az Alma Career számolt be.

A megkérdezettek 47%-a számára mérvadó, hogy mekkora távolságra van a munkahelye. 15%-uk kénytelen ingázni, 33%-uknak ez nem okoz különösebb gondot. Jellemzőbb, hogy az alacsonyabb fizetésűek ingáznak, 67%-uknak nagyon sokat számít a lakóhelyük és a munkahelyük közti távolság.

Az 5800 megkérdezettből 5100 válaszolta, hogy olyan munkája van, amit kizárólag vagy nagyon nagy arányban csak a munkahelyén tud elvégezni. A legtöbben Nyitra, Nagyszombat és Eperjes megyében lépnének át új munkahelyre, ha az közelebb lenne a lakhelyükhöz, és a felmérésből az is kiderült, hogy minél magasabb a válaszadó iskolai végzettsége, annál nagyobb az igénye az ilyen munkahelyváltásra.

Az Alma Career felhívta a figyelmet egy új szolgáltatására is. Az Állás pár saroknyira (Práca za rohom) alkalmazásban az érdeklődő megadja a lakcímét, és ha a környéken megfelelő álláslehetőség kínálkozik számára, automatikusan értesítést kap.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?