Közélet
- TASR-felvétel

A Magas-Tátrában mosta tisztára a pénzét egy nemzetközi drogbáró

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. július 23. 14:26

Az Aktuality.sk portál folytatja a Ján Kuciak által megkezdett munkát. A meggyilkolt újságíró munkájából kiindulva kiderítették, hogy egy Silvio Aquino nevű drogbáró, aki az EU-ban történő kokainbiznisz nagy részét felügyelte, a Magas-Tátrában mosta tisztára a drogokból befolyt pénzt.

Silvio Aquino egy nemzetközi drogkartell feje volt, aki az Európában folyó kokaincsempészet nagy részét felügyelte. A drogot Latin-Amerikából hozták be Európába, gyömölcsökkel teli konténerek közé rejtve.

Aquino illegális üzletéről tudott a szlovák származású felesége is.

A banánok, melyek közé a kokaint rejtették, üzletekben végezték – talán Szlovákiában is.

A drogokból származó hatalmas bevételt tisztára kellett mosni. Aquino ezért megvett egy hotelt a Magas-Tátrában, ahol korábban a felesége is dolgozott. Felsőerdőfalván (Stará Lesná) a maffiózó egy villát építtetett magának és a feleségének.

2018. július 23. 06:52

Lipšic: van fejlemény Kuciak ügyében

2015-ben, pár nappal azelőtt, hogy vallomást kellett volna tennie a bíróságon, Silvio Aquinót meggyilkolták. A gyilkosságot egy boszniai klán tagjai követték el, akik a kokainért cserébe pénzt akartak Aquinotól.

A drogkereskedelmet azonban Aquino halála sem rengette meg: az üzlet továbbra is folytatódik.

A teljes cikket itt olvashatja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk