Közélet

A Főügyészség fogja vizsgálni Kočner és Stromček üzenetváltását

A Főügyészség fogja vizsgálni Marian Kočner és a Smer-SD volt pártigazgatója, Viktor Stromček közötti kommunikációt.
TASR

2019. május 16. 16:22

Marián Kočner - TASR-felvétel

Erről a Markíza Televízió hírportálja, a tvnoviny.sk tájékoztatott csütörtökön.

A Stromček és Kočner közötti üzenetváltás szerdán (5. 15.) került nyilvánosságra. Az üzeneteket Marian Kočner mobiljában találták a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói. A vállalkozó ellen Ján Kuciak újságíró és Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében folyik eljárás.

„Jaromír Čižnár főügyész utasította az első helyettesét, hogy azonosítsa az említett bűncselekményt, és a Pozsonyi Kerületi Ügyészségen keresztül ellenőrizze az ezzel kapcsolatos eljárást. Utóbbi tájékoztatni fogja az eredményről a Főügyészséget” – erősítette meg a Markíza Televíziónak Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.

Stromček a WhatsApp mobilalkalmazás segítségével kommunikált Kočnerrel, ahogy az adócsalásért elítélt Ladislav B.-vel is. A Markíza információi szerint a vállalkozó egy bűnüggyel összefüggésben kereste meg őt, melyet a pozsonyi rendőrség vizsgált.

A televízió azt is közzétette, hogy a Marian Kočner és Stromček közötti üzenetváltásra 2017. június 6-án került sor. Az ügyirat szerint az első üzenetet Kočner írta, és így hangzott: „Üdvözlöm, Viktor. Azzal a bizonyos üggyel összefüggésben a következő információkra lenne szükségem: 1. hol vizsgálják ki az ügyet (pontos rendőrségi osztály), 2. ha tudjuk, a nyomozó nevére is, 3. ha tudjuk, a felügyelő ügyész nevére is. Ezek alapján fogok megfelelő jogi képviselőt ajánlani. Marian K.”
 

„Ugyanezen a napon Viktor Stromček Kočner üzenetére azt válaszolta, hogy kiderítette neki a nyomozó és az ügyész nevét is” – számolt be róla a tvnoviny.sk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A PS-Spolu nyert, az MKP mandátuma kérdéses, a Híd bukott az előzetes eredmények szerint

Čaputová büszke Szlovákiára

Ravasz: „Megfizettük az adót ezért a koalícióért“

Kiskát zavarja a szélsőségesek előretörése

Mandátumbecslés a nem hivatalos adatok alapján

Az MKP mandátuma pár szavazaton múlhat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?