17,85%-os volt a választási részvétel a börtönökben

börtön k

17,85%-os volt a választási részvétel a büntetés-végrehajtási intézetekben, 1690-en szavaztak, összesen 9468 elítéltnek lett volna joga ehhez  – tájékoztatta a TASR-t Monika Kacvinská, a Büntetés-végrehajtási Testület (ZVJS) szóvivője.

„A pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben volt a legmagasabb a részvétel, 29,04%-os, majd Lipótvár (Leopoldov) (24,80%), illetve Nyitra-Tormos (Nitra-Chrenová) következik (24,67%), a legkevesebb elítélt pedig Zselízen (9,49%) és Lőcsén (9,91%) szavazott” – sorolta a szóvivő. Összesen 221 gyanúsított és 1469 elítélt adta le a szavazatát.

A választás napján összesen 1466 gyanúsított és 8527 elítélt volt a büntetés-végrehajtási intézetekben (összesen 9993 személy). 216 gyanúsított és 308 elítélt nem is szavazhatott volna, mert nincs választójoguk, egyet pedig a bíróság fosztott meg ennek gyakorlásától. A választójoggal nem rendelkezők közül 489 külföldi állampolgár, 35 pedig fiatalkorú gyanúsított vagy elítélt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?