Közélet

1,2 millió euró a Kassa-vidéki járás településeinek

Hernádcsány | 1,2 millió eurót különített el a Peter Pellegrini (Smer-SD) vezette kormány hernádcsányi (Čaňa) kihelyezett ülésén a Kassa-vidéki járás települései számára. Ez az ország egyik legkevésbé fejlett régiója.
TASR

2019. szeptember 18. 16:48

1,2 millió euró a Kassa-vidéki járás településeinek
- TASR

A dotációt több mint 50 község, valamint Mecenzéf (Medzev) városa között osztják el, támogatást kap több sportklub, folklórcsoport és katolikus plébánia. A legnagyobb összeget, 200 ezer eurót Hernádcsánynak, a járás legnagyobb községének ítélték meg. Richard Raši (Smer-SD) miniszterelnök-helyettes elmondta, a pénzt a szennyvíztisztító modernizálására költheti az önkormányzat. A beruházás teljes költsége 1,3 millió, a fennmaradó költségeket a falu önkormányzatának saját erőből kell finanszíroznia.

Michal Rečka (Smer-SD), Hernádcsány polgármestere elmondta, a szennyvíztisztítót 1994-ben adták át, a technológia már elavult.

„A jelenlegi normák nagyon szigorúak, évente 50 ezer eurót fizetünk azért, mert nem működik tökéletesen a szennyvíztisztító. Ráadásul bővíteni kell, ötezer helyett ma már 7500 lakost kell kiszolgálnia. Remélem, két-három év alatt eljutunk oda, hogy hétezer lakost már kényelmesen kiszolgálhasson, úgyhogy ez az invesztíció nemcsak az emberek kényelmét célozza, hanem egyúttal befektetés a környezetvédelembe”

– mondta a polgármester.

Baska (Baška) 50 ezer eurót kap mobil jégpálya építésére és útfelújításra. Torna (Turňa nad Bodvou) szintén 50 ezer euróból újíthatja fel a községi hivatal szociális helyiségeit és építhet járdát. Ugyanennyi pénzt kap Szádelő (Zádiel) a halottasház befejezésére és útépítésre. Mecenzéfnek is 50 ezer eurót ítéltek meg útfelújításra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Öt hét szabadság, ha gyereket nevel

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Sheffield–Arsenal a tévében

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!