Ugrás a tartalomra
Keresés

Vízen sikló taxikat tesztelnek Párizsban

Párizs | Vízen sikló taxikat tesztelnek Párizsban. A szárnyashajó-elven működő új járművek célja, hogy csökkentsék a francia fővárosban rendszerint kialakuló dugókat.

Előzés közben szenvedett súlyos balesetet a motoros

A mezőn végezte súlyos sérülésekkel egy sikertelen előzési kísérlet után a motoros.

Különleges jelek a somorjai utakon

Somorja | Az Európai Mobilitás Hete alkalmából különleges jeleket festettek fel az iskolákhoz közeli gyalogosátkelőkhöz. Holnap autómentes napot tartanak a csallóközi városban.

Brexit - Európai Bizottság: a brit kormány módosítási javaslatokat nyújtott be

Írásbeli javaslatokat nyújtott be a brit kormány az Európai Unió és az Egyesült Királyság között megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződés módosítására - közölte az Európai Bizottság szóvivője csütörtökön.

Budapest kvíz

Tesztelje le tudását, és nyerjen egy két főre szóló wellness hétvégét!

EL: a Fradi és a Slovan is meglepné ellenfelét

Csütörtökön a Ferencváros és a Slovan is bemutatkozik a labdarúgó Európa-liga főtábláján. A magyar bajnok Barcelonában az Espanyollal, a Slovan hazai pályán a török Besiktas ellen kezdi meg szereplését a csoportkörben.

Lépésekben bölcsességtől bölcsességig

Előre is elnézést kérek mindenkitől, hogy nem magyar könyvet ajánlok. De több okom is van rá: egyfelől bizonyos műveket jobb eredetiben olvasni, másfelől mit tegyünk, ha (egyelőre) nincs magyar fordításuk – Macsovszky Péter pedig kétnyelvű szerző, szlovákul és magyarul is ír, igaz, legutóbbi magyar könyve jó egy évtizeddel ezelőtt jelent meg. (Közben begyűjtötte az összes lehetséges szlovák irodalmi és műfordítói díjat, megérdemelten.) Ennek a most ajánlott könyvének is, mint csaknem mindegyik szlováknak, számos magyar vonatkozása van.

Az ellenzék igazságtalannak tartja a nyugdíjba vonulásról szóló táblázatot

Pozsony | A parlament képviselői elfogadták azt a módosítást, amely egy táblázatban határozza meg a nyugdíjba lépés várható idejét a születési év és a nevelt gyerekek száma alapján. Az ellenzék szerint a táblázat igazságtalan.

Sólymos László Párkányban: átadták a Duna-gát tetején húzódó új aszfaltutat

Párkány | A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat 2017-ben és 2018-ban fokozatosan erősítette meg és újította fel a Mária-Valéria Hídtól északra, Garamkövesd irányába húzódó Duna-gátat, amit úgy szigeteltek újra, hogy az ún. százéves árvizeknek is ellenáljon. Most két kilométer hosszan egy kerképárútként használható aszfaltutat is kiépítettek a töltés koronáján.

VIDEÓ: Részeg gombászok kaszkadőrködtek a D2-es mentén

Érdekes videót tett közzé a közösségi hálón a pozsonyi rendőrség.