Ugrás a tartalomra
Keresés

Különös házasság

A Híd és az MKP tényleg nem bírja egymást, de hatalomra vágynak.

Solution 1. Fesztivál

Vásárút | A Solution 1. Fesztivál két hasonlóan gondolkodó és hasonló értékeket valló fiatal nő szerencsés találkozásának az eredménye.

Tovább csökken az elektromobilok ára

Jóval olcsóbban vehet elektromobilt és plug-in hibrid meghajtású gépkocsit az, aki kihasználja az új állami támogatást. A pusztán elektromos meghajtású, 50 ezer eurónál nem drágább gépjárművek vásárlását 8000 euróval támogatják, a plug-in hibrid járgányok vásárlása esetében a támogatás ötezer euró.

Moody’s: mélyrepülés előtt a világgazdaság

New York | Rendkívül nagy az esélye annak, hogy a globális gazdaság az elkövetkező 12–18 hónapban recesszióba zuhan – figyelmeztet Mark Zandi, a Moody’s Analytics vezető közgazdásza. Ha el is kerüljük a recessziót, akkor is egy gyengébb világgazdasággal találjuk majd szembe magunkat.

Látványosan emelkedik a minimálnyugdíj összege

Pozsony | A jövő év elejétől új módszer alapján számolják ki a nyugdíj minimális összegét: míg eddig ehhez a létminimumot vették alapul, a jövő évtől már az átlagbér alapján számolnak – az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást csütörtökön a parlament is elfogadta. A jelen levő 137 képviselőből 82 szavazott igennel.

Üvegházhatás és globális felmelegedés

Az üvegházhatás – szakemberek szerint – egy olyan jelenség, melyben bizonyos légkörrel rendelkező bolygók felszínéről a visszaverődő hő nem tud kijutni a világűrbe, hanem hosszabb ideig a bolygó légkörében ragad, és magas felszíni és légköri hőmérsékletet okoz.

Támogatták a brexitmegállapodást a tagországok vezetői az EU-csúcson

Brüsszel | Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján csütörtökön Brüsszelben.

Állami támogatás megújuló energiaforrásra

Ha egy családi ház tulajdonosa vagy egy panelház lakói úgy döntenek, napelemeket szerelnek a háztetőre, vagy biomasszakazánt szereznek be, a költségek egy részét állami támogatásból lehet fedezni.

Gútán a DAC szerezte meg első pontjait

Gúta/Dunaszerdahely | A férfi I. kézilabdaliga két nyeretlen együttesének rangadóján 32:28-ra győzött a DAC Gútán a hétvégi 6. fordulóban.

Haščák: Legyen minden nyilvános!

Pozsony | Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa felszólította a hatóságokat, haladéktalanul hozzanak nyilvánosságra minden, Gorilla-aktával kapcsolatos nyomozati aktát. A közelmúlt eseményei miatt az egész országban tüntetni fognak.