Ugrás a tartalomra
Keresés

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Dunaszerdahely/ Ollétejed | Mintegy hatvanan vettek részt azon a lakossági fórumon, amelyet a helyi gumifeldolgozó, a városrészben terjedő gázszag és a levegőben azonosított káros anyagok miatt hívtak össze ma délután. Feljelentést tesznek a Dron Industries ellen.

A terhesség is fokozhatja a keloidra való hajlamot

A keloid ismeretlen eredetű, feltehetőleg veleszületett, a pubertáskorban vagy fiatal felnőttkorban megnyilvánuló hajlam kóros hegek képződésére. A tenyér és talp kivételével bárhol kialakulhat. A bőrből éles határral emelkedik ki, kemény tapintású, felszíne sima, fényes, színe élénkvörös. A keletkezését kiváltó műtéti seb, sérülés határait túlnövi. A betegek égő fájdalomról, viszketésről panaszkodnak, sokszor a ruha érintése nehezen elviselhető.

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Komárom | Újabb részletek kerültek elő Marián Kočner titkosított üzeneteiből, például hogy komáromi rászorulók adataival próbálhattak visszaélni. Az üzenetváltás szerint Jaroslav Haščák, a Penta vezére fizetheti Pavol Rusko ügyvédjét.

Nőtt a munkanélküliség

Pozsony | Az előző hónaphoz képest idén júliusban már enyhén nőtt az állástalanok száma Szlovákiában – derül ki a Munka-, Szociális és Családügyi Központ (ÚPSVAR) legfrissebb felméréséből.

Száz fociév Szepsiben

Az idő könyörtelenül halad előre. Szepsiben is elérkezett az ünneplés ideje. Centenáriumát tartotta a helyi foci, jelenleg azonban nincs csapat a kelet-szlovákiai városban. De időközben új klubot alapítottak, s a korábbi évtizedeket idéző mederbe akarják terelni a legnépszerűbb labdajáték helyi történéseit.

Búcsú a kamatoktól?

Minden lakásvásárló álma, hogy a bankja kamat nélküli jelzáloghitelt ajánljon fel neki.

Trump: magas szintű kapcsolatfelvétel zajlik Washington és Caracas között

Washington | Magas szintű kapcsolatfelvétel van folyamatban Washington és Caracas között - jelentette be kedden Donald Trump amerikai elnök. Az információt Nicolás Maduro venezuelai elnök is megerősítette.

Járatokat töröl a Ryanair

Pozsony | Bár még nem zárultak le a tárgyalások, valószínű, hogy ma és holnap sztrájkolnak a Ryanair brit pilótái. Ha megvalósul a munkabeszüntetés, akkor nagy valószínűséggel járattörlésekre, nagyobb késésekre kell számítani – a pozsonyi és budapesti indulású járatoknál.

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

Pozsony | Már e héten beindulhat a végrehajtási eljárás az egyik legnagyobb szlovákiai üzletlánc, a Billa ellen, mivel továbbra is visszautasítja a rá kiszabott egymillió eurós büntetés megtérítését – ismerte el Jozef Bíreš, az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyelet (ŠVPS) központi igazgatója.

13 helyett 11 állomás a Vándorkupán

Eredetileg 13 állomása lett volna X. Westernlovagló Vándorkupának 2019-ben, s mára kiderült, végül csak 11 lesz összesen. „Két augusztusi versenyünk, a nyírágói és zsitvabesenyői technikai okok miatt elmarad, töröltük versenynaptárunkból” – erősítette meg érdeklődésünkre Fazekaš Attila, a vándorkupa vezetője.