Ugrás a tartalomra
Keresés

Sebességrekord: 1283 km/ó-val repült a gép

Megdőlt a szubszonikus repülőgépek tavaly beállított rekordja, ezúttal a Virgin Atlantic egyik Boeing 787-ese produkált a Los Angeles-London útvonalon különlegesen nagy sebességet a földhöz viszonyítva. A napokban új transzatlanti sebességrekord született a szubszonikus (hangsebesség alatti repülésre tervezett) gépek között.

Ráfáztak a fapadosok a csomagszabályra: több milliós bírságot kaptak

A csomagszabályzat átláthatatlansága miatt 3 millió euróra bírságolta a Ryanairt és egymillió euróra a Wizz Airt az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság. Az indokolásban a hatóság azt írta, hogy a nagy kézipoggyászra vonatkozó új szabályok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tartalmaznak, mivel megtévesztik az utast, mert ennek ára már nincs beépítve az alap jegyárba. A hatóság szerint ugyanakkor ez a szerződés egyik alapját kellene, hogy jelentse.

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Az emberi test mikroorganizmusok segítségével működik. A jól működő immunrendszer felismeri és eredményesen védekezik a káros mikrobák ellen, és türelmesen együttműködik a testüregeinkben, emésztőrendszerünkben és a bőr felszínén található hasznos mikroorganizmusokkal.

Kiska szerint az újságíró-gyilkosság óta eltelt egy év alatt nem sok változott

Kassa | Andrej Kiska államfő nem gondolja, hogy Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása óta a helyzet látványosan javult volna. Mindezt Kassán mondta el, csütörtökön.

Ferenc pápa: Isten népe konkrét lépéseket vár a kiskorúak védelmében

Vatikánváros | Az áldozatok meghallgatását és védelmét szolgáló egyházi irányelvek bemutatásával vette kezdetét a kiskorúak elleni erőszakról összehívott püspöki tanácskozás a Vatikánban csütörtökön, az első napon a papi erőszak áldozatainak több tanúvallomása is elhangzott. "Isten népe konkrét lépéseket vár a kiskorúak védelmében"- hangsúlyozta Ferenc pápa megnyitó beszédében.

Venezuelai válság - Lezárják az ország brazíliai határát

Caracas | A hivatalban lévő venezuelai elnök elrendelte csütörtökön az ország brazíliai határának a lezárását, és ugyanezt fontolgatja Kolumbia esetében.

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

Kassa | Andrej Kiska államfő ma délután a kassai Alkotmánybíróságon járt, hogy a kudarcba fulladt választásról és az intézmény jövőjéről tárgyaljon. Ezután a Kelet-Szlovákiai Szív- és Érsebészet klinikájára ment, hogy meglátogassa Rudolf Schuster volt köztársasági elnököt, majd a Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásának évfordulója alkalmából rendezett tüntetésen is részt vett, hogy gyertyát gyújtson emlékükre.

Étrend epéseknek

Az epe és az epevezeték megbetegedései sokakat érintenek. Számukra a legfontosabb az állapotuknak megfelelő táplálkozás, hiszen helyes étrenddel elkerülhetik a betegség súlyosbodását és növelhetik a kezelés hatékonyságát is.

Elhunyt Fésűs Éva író

Kaposvár | Életének 93. évében csütörtökön elhunyt Fésűs Éva Kossuth-díjas meseíró, költő - tájékoztatta a kaposvári polgármesteri hivatal az MTI-t.

Egy apa harca az igazságért

Az év egyik leginkább várt szlovák filmje Teodor Kuhn Éles késsel című drámája. A rendezőt a 2005-ös, máig fel nem göngyölt Tupý-gyilkosság inspirálta, de a film sztorija nem azt rekonstruálja. Más alaphelyzetből indul ki: egy apa küzdelmét mutatja be, akinek megölték a fiát, s aki az igazságot szeretné kideríteni a gyilkosságról.