Ugrás a tartalomra
Keresés

Az anya zsírban gazdag étrendje károsíthatja a magzat agyát

Az anya zsírban gazdag étrendje károsíthatja a magzat agyát és életen át tartó zavarokat okozhat – állapította meg a Bécsi Orvosi Egyetem Agykutató központjának kutatócsoportja sejtmodellekkel és egerekkel végzett kutatások alapján.

Kertész Imre halálainak története

Az éjszakáit presszókban, bridzsezéssel, pókerezéssel töltő fiatal Kertész Imre megismerkedik egy nála kilenc évvel idősebb, korántsem dekoratív, nagyszájú nővel, aki bekéredzkedik hozzá éjszakára. A nemrégiben leszerelt, állandó munkahellyel nem rendelkező, alkalmi munkákból élő fiatalember maga is albérletben lakik – szigorú főbérlője másnap fel is szólítja, hogy minél hamarabb igyekezzen megszabadulni ettől a nőtől. Nem így történt: Vas Albina élettársa, majd első felesége lett a későbbi Nobel-díjas írónak, aki megismerkedésük idején, 1953-ban még nem találta meg élethivatását.

Kétszeres Stanley-kupa-győztes Nyitrán

A Tipsport Ligában szereplő nyitraiak jégkorongcsapata leigazolta a 33 éves Stanley-kupa-győztes Kris Versteeget, számolt be róla a klub hivatalos oldala.

Vizsgálat az OĽaNO képviselője ellen

Pozsony | Titkosított információk kiszivárogtatásával gyanúsítják az OĽaNO képviselőjét, Jaroslav Naďot, aki korábban a védelmi minisztériumban dolgozott. Ő állítja, nem követett el bűncselekményt.

Érsek: Bugár személyes döntést hozott

Pozsony | A Hídnak a februárban esedékes parlamenti választásra állított listáját Érsek Árpád közlekedési miniszter vezeti. A tárcavezetőt kérdeztük.

Híd-lista: miniszterek elöl

Pozsony | A Híd által a parlamenti választásra állított jelöltlista élmezőnyében a régi motorosok mellett csak néhány fiatal kapott helyet. Bugár Béla pártja egyben bejelentette, hogy a Šanca nevű politikai formációt is a jelöltlistájára veszi.

Maga felé dől a fa

Éppen kinyíltak a novemberi ibolyák, amikor Bandika és Ervin beült a Melankolikus Mátyásmadárhoz címzett hegyvidéki vendéglőbe.

Egy first lady, aki írni is tud

Soha nem szerettem az ismert személyiségek önéletrajzait, visszaemlékezéseit, főleg azért nem, mert sikerereik túlzott hangsúlyozását, kudarcaik utólagos megmagyarázását éreztem bennük. Sok önigazolást és reklámot, annál kevesebb őszinteséget.

Tudjuk, milyen autóra kaphat többezres állami támogatást

Pozsony | Bemutatta a gazdasági minisztérium az elektromos autók és a plug-in hibrid járgányok vásárlását támogató rendszer feltételeit. Mint kiderült, az ügyintézés nem lesz olyan egyszerű, a minisztérium ráadásul egy abszurd feltételhez is köti a támogatás odaítélését: a sofőr két évig köteles lesz autóján hordani egy matricát arról, hogy a gépkocsi árát részben a tárca fizette.

Aki szerette a munkáját és a gyerekeket

Ebed | Potfay Mária (1925) 30 évig volt pedagógus a Duna menti Ebeden. Pályája a jogfosztottság évei után indult és 1980-ban végződött. Nem egyszerű korban volt tehát tanító, de az sosem volt kétséges számára, hogy azt csinálhatta, amit szeretett és amihez értett.