Ugrás a tartalomra
Keresés

Új elnök, új pártok – átveszi a hatalmat az új nemzedék?

Három gyerek ült egy biciklin, autóval ütköztek

Szenice | Baleset történt hétfőn a Szenicei járásban található Csépányfalva (Štefanov) mellett, három gyerek egy biciklin ütközött össze egy személyautóval.

Lehet ez a város az Európai Unió keleti kapuja?

Közép- és hosszú távú, nagyléptékű, de reálisan megvalósítható tervek készülnek, a felmerülő problémákra pedig valódi megoldások születnek Nagykaposon, a Nagymihályi járás legnagyobb, többségében magyarok lakta városában. A település további fejlődésére nézve sorsdöntőek lehetnek ezek az új elképzelések. Nagykapos a mintegy húszezernyi lakosnak mindenkori természetes gazdasági, kulturális, oktatási és közigazgatási központja volt és marad; most a nyitás, a fejlesztés ideje jött el!

Elnöknek lenni élvezet

Elmosta az eső a hordókerülést

Hosszúfalu | Ismét sok lovaspárossal (60) és ezúttal félmenüs fogással folytatódott a Westernlovagló Vándorkupa 2019. Idei ötödik állomásán ugyanis közbeszólt az időjárás, még szerencse, hogy a szlalom műsora addigra lezajlott.

Čaputová Szlovákia jövőjét az egységes és erős Európai Unióban látja

Pozsony | Zuzana Čaputová második hivatalos külföldi útjának célállomása Brüsszel volt. Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság (EB) elnökével közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján a beiktatási beszédéből idézte azt a kijelentést, miszerint az Európai Unióra úgy tekint, mint „közös értéktérre”.

Fokozott közúti ellenőrzés a Losonci járásban

Losonc | A Losonci járásban szerdán fokozott közúti ellenőrzéssel kell számolni.

Bőkezű szociális csomag

Pozsony | A parlament a tegnapi ülésen megszavazta a Smer szociális intézkedéseit, melynek eredményeként a kiselsősök szülei októberben 100 eurós iskolakezdő csomagra számíthatnak, valamint a házasságkötéssel járó költségek is csökkennek. A gyermekgondozási segélyt is megemelik.

SaS: Andrej Babiš cégének kedvezne a Smer törvényjavaslata

Pozsony | A vezető kormánypárt, a Smer parlamenti képviselője, Maroš Kondrót az árszabályozási törvény olyan módosításjavaslatával rukkolt elő, amely egyértelműen 
a cseh kormányfő, Andrej Babiš cégcsoportjába tartozó vágsellyei Duslo vegyi üzemnek kedvezne – állítja Richard Sulík, az ellenzéki SaS elnöke.

Európai Játékok a tévében

Asztalitenisz, atlétika, birkózás, kajak-kenu, sportlövészet és kosárlabda, ezeket a sportokat nézhetjük az Európia Játékokon, amit az M4 csatornája sugároz élőben.