Iskola utca

Yodaka, a szürke héja

A kassai Márai Sándor Alapiskolában a közelmúltban egy borongós őszi délutánon pontban 13.30-kor türelmetlen várakozás, mosolygós és egyben kíváncsi arckifejezésekkel vegyített készülődés vette kezdetét az alsó tagozat folyosóin.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. november 22. 18:00

A kassai Márai Sándor Alapiskolában a közelmúltban egy borongós őszi délutánon pontban 13.30-kor türelmetlen várakozás, mosolygós és egyben kíváncsi arckifejezésekkel vegyített készülődés vette kezdetét az alsó tagozat folyosóin. Az alapiskola három osztálya a Yodaka című japán bábelőadásra látogatott a napközis tanító nénik kíséretében.

A bábjáték öt éven felüliek számára készült, az előadás cseh nyelvű volt, japán betétdalokkal tarkítva. A főhőst egy fiatal japán vendégszínésznő, Naoko Taniguchi alakította, aki kiváló tehetségével és lenyűgöző személyiségével nyerte meg a fiatal nézőközönséget. A történet középpontjában a japán szürke héja, Yodaka áll, aki teljesen elhagyatottnak, sőt magányosnak érzi magát a természet rideg világában. Úgy véli, már nincs helye, sem küldetése ezen a Földön. Egyetlen célja és álma, hogy elérje a Napot, és fényes, villogó, ékes csillaggá váljon.

A produkció vegyes emóciókat váltott ki mindnyájunkból, sőt közös erővel fogalmazhattuk meg a természet és a szociáldarwinizmus egyik alaptörvényét, mely az állatok világában örök igazság, a gyermekek fantáziájában viszont tanulságos jelmondat: „A természet világában az erősebb győz, a gyengébb elpusztul.”

Albert Tímea

Önnek ajánljuk

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Kigyulladt egy lakás Tőketerebesen, egy gyerek meghalt

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

A középiskolások 75%-a Čaputovát választaná meg elnöknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?