Színházi foglalkozások a Vekker Műhellyel

Vekker Műhely

A Füleki Városi Művelődési Központ a 2022/2023-as tanév kezdete, azaz szeptember óta hét tantermi előadást, illetve színházi-nevelési foglalkozást szervezett a füleki iskolák diákjainak, melyekből öt a vmk Folt Művészeti Műhely projektjében valósult meg a Vekker Műhely tagjainak vezetésével.

Október 13-án a Vekker két magyar nyelvű színházi-nevelési műhelyt tartott a füleki gimnázium tanulóinak Viadukt címmel. A korosztályhoz közel álló témán, a szerelem és a párkapcsolat kérdésén keresztül a műhely vezetői a diákokkal közösen arra keresték a választ, miben és mennyire hagyjuk, hogy befolyásoljanak bennünket.

November 24-én a Vekker Műhely tagjai a II. Koháry István Alapiskola tanulóihoz látogattak el. Két kilencedikes osztállyal, két különböző foglalkozáson az iskolai zaklatás témáját dolgozták fel a Nem csináltam semmit című színházi-nevelési műhelyfoglalkozáson. A tanulók nemcsak az áldozat szerepébe bújhattak be, hanem a szemlélők felelősségét is boncolgatták.

Izgalmas vállalkozás volt a Vekker Műhely színházi-nevelési foglalkozása, melybe a szlovák és magyar osztályokkal működő füleki gimnázium szlovák tagozatának diákjait vonták be. Október 14-én a Ja + Ty = My című műhely keretében a tanulók érdekfeszítő vitaszínház részesei lehettek, melynek témája a kisebbség és a többség kapcsolata volt.

A tanulók számára ingyenes, színházi tematikájú műhelymunka a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósult meg a Füleki Városi Művelődési Központ Folt Művészeti Műhely című programja részeként. Az öt foglalkozáson összesen csaknem 150 alap- és középiskolás diák vett részt.

A művelődési központ ezenkívül további két tantermi előadást szervezett a füleki diákok számára. A Trepp színházi platform „Oly korban éltem én…” – A jövő iskolája című foglalkozásai is nagy sikert arattak a fiatalok körében. Hagyományos színháztermi előadásokkal is várta a helyi iskolák tanulóit a vmk szlovák és magyar nyelven. Szeptember óta a Füleki Városi Művelődési Központ szervezésében összesen 11 alkalommal, csaknem 1300 diák és tanár vehetett részt színházi előadáson, illetve foglalkozáson. (ka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?