„Állatos” október az Egyházgellei Alapiskolában

Egyházgelle állatvédelem

Az október évről évre az állatok védelméről és a jótékonyságról szól az Egyházgellei Alapiskolában. Idén azonban sikerült még kibővítenünk az eddig már sikeres programjainkat.

A hónap elején – szülői kezdeményezésre és szülői segítséggel – rovarhotelt „nyitottunk” az iskola parkjában. Egy péntek délután a szülők által elkészített hotelt a gyerekekkel közösen berendeztük.

Szintén a szülőkkel együttműködve Diákfotó-pályázatot hirdettünk meg a tanulóink számára 4 kategóriában: Vadon élő állatok – alsó tagozatosoknak, felső tagozatosoknak, Háziállatok – alsó tagozatosoknak és felső tagozatosoknak. A képeket egy előre megadott e-mail-címre lehetett elküldeni, legfeljebb 3 darabot diákonként. Végül 58 aktív tanulónk 161 felvétele került be a versenybe. A háromtagú – iskolán kívüli – zsűri minden kategóriában 1., 2. és 3. helyezettet hirdetett. Ezenkívül minden képre lehetett szavazni az iskola Facebook-oldalán. Minden kategóriában a legtöbb szavazatot kapott felvétel különdíjat kapott, azonban senki sem ment haza üres kézzel. Minden tanulónk – a versenyre beküldött fotóját is tartalmazó – Pexeso kártyajátékot kapott ajándékba, valamint részt vehet egy ingyenes fotótanfolyamon. Az eredményhirdetés az iskola állatvédelmi napján, október 27-én volt. Ugyanekkor a tanulók felvételeiből mindenki számára megtekinthető kiállítást készítettünk az iskola udvarán.

Az eredményhirdetés egy nagyon fontos pontja volt idén a rendszeresen megrendezésre kerülő állatvédelmi napunknak, emellett ilyenkor reggeltől a kisállatoké a főszerep az iskolában, és bárki bemutathatja a kedvencét. Ezúttal is jöttek az iskolába kutyusok, cicák, tyúkok, papagájok, halak, aranyhörcsögök, tengerimalacok és egy agáma is. Aki nem hozhatta el a kedvencét, egy fényképen mutatta be az osztálytársainak, és a képekből a nap végére minden osztály tablót készített.

ujszo

Az „állatos” októbernek nagyon fontos programja volt a jótékonyság is. Idén is egész hónapban gyűjtöttük a kutya- és macskaeledelt, rizst, száraztésztát és egyéb segédeszközöket a nagymegyeri Dog Azyl menhely javára. Reméljük, ezzel sikerül egy kicsit hozzájárulnunk a mentett állatok ellátásához ebben a mindenki számára nehéz időben.

Idén talán még színesebb volt az október az Egyházgellei Alapiskolában, mint az előző években. Köszönet érte azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik bármilyen módon segítették a programok sikeres megvalósulását.

Trencsík Anikó igazgatónő

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?