1384 alkotás érkezett

<p>A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és társszervezői 2012</p>

BESZÁMOLÓ

A pályázatra 115 hazai oktatási intézmény 1384 alkotással kapcsolódott be. Az alkotásokat 2013. január 14-én Komáromban az SZMPSZ Központi Irodájában szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagjai Török Zita művésztanár (Igazgyöngy Művészetoktatási Intézmény, Berettyóújfalu), Szilva József festőművész (Komárom), Lipcsey György szobrászművész (Dunaszerdahely), Novák Ágnes grafikus (Komárom), Lészkó Katalin igazgatóhelyettes (Juhász Gyula Alapiskola, Léva) voltak, elnöke pedig L. Ritók Nóra igazgató, szintén a berettyóújfalui Igazgyöngy Művészetoktatási Intézményből. A beérkezett alkotásokat zsűrizésre a komáromi Jókai Mór Alapiskolában működő Tehetségpont pedagógusai készítették elő.

A bírálóbizottság a beérkezett rekordszámú pályamunkából 85 rajzot kiállításra javasolt. 43 alkotó és felkészítőjük meghívást kapott Pozsonyba, a kiállítás ünnepi megnyitójára, melyre 2013. március 1-jén kerül sor a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége programjában központi helyet foglal el a tehetségek felkarolása és gondozása. Sok hazai oktatási intézményben a pedagógusok a képzőművészet eszközeivel történő tehetséggondozást, az élményszerű vizuális nevelés alapelveit tartják szem előtt a tanulók harmonikus fejlődése érdekében.

A gyermekközpontú szemlélet a vizuális nevelésben fontossá teszi az érzelmi intelligencia kialakítását és fejlesztését napjaink sivár, fogyasztói szemléletével ellentétben. Előtérbe helyezi az élményközpontú kreatív megnyilvánulást, ami energiákat, alkotási kedvet szabadít fel a gyerekekben. Segíti a tehetség kibontakozását. (jt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?