Hoppá

Órákig fagyoskodtak egy nyitott repülőben Putyin miatt - Szibériában

Moszkva | Több utas rekedt egy, a kifutópályán álló, nyitott ajtajú repülőben egy szibériai repülőtéren a fagyos hidegben Vlagyimir Putyin elnök repülőgépének érkezése miatt.
MTI

2018. február 7. 19:21

- TASR/AP-felvétel

A szibériai Krasznojarszk Jemeljanovo nemzetközi repülőterén várakozásra kényszerített menetrend szerinti moszkvai járat utasai közösségi portálokon elmondták, hogy az elnöki gép érkezése miatt hirtelen leállították a beszállást. A repülőtéri dolgozók nem mehettek ki a kifutópályán álló géphez, hogy elvigyék a lépcsőt és bezárják az ajtókat, így az utasok kénytelenek voltak két órán át várni a -16 Celsius-fok körüli hidegben.

"Bezárták a repülőteret Putyin gépének érkezése miatt. Lezárták a kifutópályát" - írta az egyik utas, Grigorij Szkarcsenko a Facebook közösségi portálon.

"Azt mondták, hogy húzzuk le a redőnyt a baloldali ablakokon. Nagyon fázunk - írta egy másik utas, Marija Bisztrova a Twitter mikroblog portálon. "Vajon Putyin biztonsága miatt történt így, vagy azért, hogy ne lásson így bennünket? A körülményekből ítélve a második dolog történt" - tette hozzá

 Vlagyimir Putyin szerdán utazott Krasznojarszkba, hogy helyi üzletemberekkel találkozzon és részt vegyen a 2019-es téli univerziádé előkészítő vitájában.

Az orosz hatóságok gyakran drasztikus intézkedéseket hoznak az elnöki látogatással összefüggésben. 

A helyi média korábban jelentette, hogy a hatóságok elrendelték a több mint egymillió lakosú, igencsak szennyezett levegőjű város üzemeinek, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátást az elnöki látogatás előtt.

Vlagyimir Putyin a március 18-i elnökválasztás nagy esélyese. Győzelme esetén ez lenne a 4. elnöki mandátuma, és 2024-ig állna az ország élén. 

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?