Hoppá

Nem létezik a rettegett macska-sorozatgyilkos Londonban

London | Nem létezik a brit főváros lakosságát immár három éve rettegésben tartó macska-sorozatgyilkos - jelentette be csütörtökön a Scotland Yard, amely szerint a London-szerte talált megcsonkított macskatetemekért feltehetőleg rókák és egyéb vadon élő állatok a felelősek.
MTI

2018. szeptember 20. 19:21

Illusztráció - Fotó: pixabay

Az elmúlt években a londoni hatóságoknál bejelentett több száz gyanús eset nyomán egyre nőtt az aggodalom a lakosság körében, hogy a macskacsonkítások hátterében egyetlen személy állhat, akit a londoni körgyűrűre utalva "M25-ös macskagyilkosként", illetve a főváros külső déli részén fekvő Croydon kerület után, ahonnan az első eseteket jelentették, a "Croydoni macskagyilkosként" kezdtek emlegetni.

A rendelkezésre álló bizonyítékok és a tetemek egy részének alapos vizsgálata nyomán azonban a rendőrség és a szakértők arra jutottak, hogy semmilyen nyom nem utal emberi beavatkozásra.

A rendőrség 2015 novemberében kezdett nyomozni, miután fej és farok nélküli, megcsonkított macskatetemeket jelentettek Croydonból.

Később több háziállat-tulajdonos is hasonló történetekkel állt elő és a brit napilapok arról kezdtek cikkezni, hogy egy macska-sorozatgyilkos garázdálkodhat a környéken, aki talán az emberekre is veszélyes lehet.

A South Norwood Animal Rescue League (SNARL) állatvédő szervezet azonban boncolást végzett az "áldozatok" egy részén, amiből kiderült, hogy a halál oka tompa sérülés volt. Ez azt jelenti, hogy a macskákat nagy valószínűséggel elütötték, és a csonkítás a halál beállta után történt.

A köztéri kamerák továbbá három esetben is rögzítették, ahogy rókák cipelnek magukkal macskatestrészeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

Hapal: „Agresszív játék kell a magyarok ellen”

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?