Hoppá

Kanadához csatlakozna Montana állam: nincs itt semmi, de legalább nyugodtan füvezhetnénk

Montana | Több mint tízezren írták eddig alá azt a felhívást, hogy az Egyesült Államok adja el Montana államot a szomszédos Kanadának ezermilliárd dollárért.
MTI

2019. február 23. 15:36

A pénzből az államadósságot  törleszhetné. 

Túl sok az USA adóssága, Montana meg úgyis hasznavehetetlen

 - olvasható az egy hete indított internetes petícióban. A kezdeményezők szerint a kanadaiakat úgy kellene rávenni az üzletre, hogy „azt mondjuk nekik, vannak itt hódok. Vagy valami”.

A támogatandó „ügy” mindössze ennyi, de az aláírók kommentjeikkel is igyekeznek kiemelni, hogy miért is lenne jó, ha Montana Kanadához tartozna. Sokan a montanai hódokat dicsérik a kanadaiaknak, a helyieket azzal győzködik, hogy ha Kanadához tartoznának, akkor lenne általános egészségügyi ellátásuk, Tim Hortons gyorséttermük és immár legálisan füvezhetnének.
„Kanada a világ egyik legjobb helye és megspórolhatnám az odaköltözés költségeit, ha átadnák nekik Montanát” - írta egy aláíró. Egy másik szerint az Egyesült Államok a feje tetejére állt, Trump pedig ciki. Több montanai azt emeli ki, hogy szeretne Kanadában élni, kanadai állampolgár lenni, és így el sem kellene költöznie. A kanadai aláírók szerint a montanaiak is jobban járnának Kanadával.
Olyanok is aláírták a petíciót, akik más államokban élnek, és saját lakóhelyüket is szívesen Kanadához csatolnák.

Többen Idahót, Michigant, New Yorkot is Kanada részévé tennék, de volt, aki Texast is elcsatoltatná. Utóbbinál némi gyakorlati problémát jelenthet, hogy a többivel ellentétben nem határos Kanadával.
 

Montana főleg természeti szépségekben gazdag. Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb területű állama, de csak valamivel több mint egymillió ember lakja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„A pénz is számít, de az egészség fontosabb”

Magyarország–Ausztrália negyeddöntő a tévében

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?