Hoppá

Csak „különleges” emberek láthatják a sárkányt. Ha fizetnek 500 dollárt

Comodo | Borsos összeget fizethet az, aki közelről, a természetes élőhelyén akarja látni a komodói sárkányt, a világ legnagyobb gyíkját.
MTI

2018. november 25. 10:18

Fotó: Wikipedia: Markof Johnson

Az indonéz Kis-Szunda-szigetek kormányzója 500 dollárt akar fizettetni a turistákkal, ha látni  akarják az agresszív, mérgező nyálú varánuszfaj egyedeit. Jelenleg 10 dollárért lehet belépni a Komodói Nemzeti Parkba.

Viktor Bungtilu kormányzó terve szerint a jövőben csak VIP-turistákat engednek a három méter hosszúra és hetvenkilósra is megnövő varánuszokhoz. „A komodói sárkány egyedülálló, de sajnálatos módon nagyon olcsó. Csak a vastag pénztárcájú emberek láthatják a sárkányokat. Akinek nincs pénze, ne jöjjön ide, mert a park kizárólag különleges emberek számára épült” - mondta a kormányzó. Azt is javasolta, hogy a térségbe turistákat szállító hajók 50 ezer dolláros kikötési illetéket fizessenek.

Indonéziai politikai vezetők is gyakran tesznek soha meg nem valósuló bejelentéseket. A kábítószer-ellenes harc vezetője például 2015-ben azt javasolta, hogy a kábítószer-kereskedőknek krokodilok és piranják lakta mocsaras vidéken építsenek börtönt.

Évente turisták ezrei látogatják az Indonézia keleti részén fekvő Komodót, ahol az óriás húsevő hüllők a saját élőhelyükön tekinthetők meg. Elvileg veszélyesek az emberre, de ritkák a halálos végű támadások.
A hatóságok a térség ökoszisztémájának védelme érdekében már korábban is korlátozni akarták a látogatók számát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?