Hoppá

Boris Johnson kutyát akar a Downing Streetre

London | Az új brit kormányfő, Boris Johnson a miniszterelnök, amikor beköltözött londoni rezidenciájára, felvetette, hogy legyen egy kutya a Downing Streeten Larry macska mellett. Johnson a miniszterelnöki rezidencia személyzetétől megkérdezte, akarnak-e kutyát, és a személyzet határozott igennel válaszolt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. augusztus 4. 14:07

Larry, a miniszterelnöki hivatal főegerésze - TASR-felvétel

A Downing Streeten, amely mintegy 300 éve a brit kormány központja, már él egy barna-fehér foltos macska, Larry-t, amely a miniszterelnöki hivatal főegerésze hivatalos címet viseli.

Larry 2011-ben a londoni Battersee negyedben lévő állatmenhelyről került a miniszterelnöki hivatalba azzal a feladattal, hogy tartsa távol a rágcsálókat. Valószínűleg jól végzi munkáját, mivel két miniszterelnököt – David Cameront és Theresa Mayt – is túlélt.

Saját Twitter-oldala is van, ahol a sajtófotósok több ezer felvétele látható róla, amint a rezidencia és a hivatal környékén kóborol, és néha területi vitába keveredik Palmerstonnal és Gladstone-nal, a külügy- és a pénzügyminisztérium főegerészeivel.

A forrás szerint a Downing Street kutyájáról egyelőre nem született egyértelmű döntés.

Larry természetesen ellenez egy új társat, akivel osztoznia kell a rezidencián és persze a személyzet dédelgető figyelmén.

„Kutyafáját! Nem” – olvasható Larry Twitter-oldalán. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?