Hoppá

240 vendég kapott ételmérgezést a Fülöp-szigeteki diktátor özvegyének partiján

Több mint 240 meghívott vendég kapott ételmérgezést Imelda Marcos, Ferdinand Marcos néhai Fülöp-szigeteki diktátor özvegyének születésnapi partiján.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 4. 09:21

Imelda Marcos kedden ünnepelte 90. születésnapját, az alkalomból nagyszabású partit rendezett a Fülöp-szigeteki fővárostól nem messze lévő Pasig városában. Mintegy 2500 ember volt hivatalos az ünnepségre a városi sportcsarnokba.

A Fülöp-szigeteki vöröskereszt közlése szerint azok a vendégek betegedtek meg, akik főtt tojást, csirkeragut, burgonyát és rizst fogyasztottak a partin. Az érintett vendégeket a város kórházaiba szállították, szédülés, hányás és hasmenés tüneteivel.

A szerencsétlenül végződött rendezvény miatt Imelda Marcos fia, az ifjabb Ferdinand Marcos bocsánatot kért, Twitter-oldalán közölte: a szervezők egyelőre vizsgálják, mi okozhatta az ételmérgezést, és együttműködnek a hatóságokkal.

A délkelet-ázsiai ország egykori elnökének, Ferdinand Marcosnak az özvegye extravagáns életmódjáról vált ismertté, egyebek között háromezer pár cipőt is tartalmazó, hatalmas mennyiségű ruhatára és ékszergyűjteménye miatt.

Az 1965-től 1986-ig elnöki tisztséget betöltő Ferdinand Marcos kemény kézzel kormányozta a Fülöp-szigeteket. A házaspár az elnök 1986-os bukását követően Hawaiira menekült, Ferdinand Marcos ott halt meg 1989-ben. Imelda Marcos 1991-ben amnesztiát kapott, megengedték, hogy hazatérjen, még a politikába is visszatérhetett. (HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová akár Áderrel is emlékezne Trianonra

EP: itt is dúl a Fidesz–ellenzék háború

D4/R7: Tiltott anyagot találtak a talajmintákban

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Peter Tóth azt állítja, hogy Dušan Kováčik speciális ügyész információkkal látta el Norbert Bödör vállakozót

Kalavská szerint találnak új üzemeltetőt a Falck helyett

Legfrissebb galériák
Olvasta már?