Az eget kémlelték a győri katonák a gyakorlaton (GALÉRIA

katonák

Kecskemétre települt a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred egy ideiglenes alegysége, hogy részt vegyen egy szövetségi elektronikai hadviselés gyakorlaton. A győri alakulatnak az elektronikus zavaró tevékenység ellenére is képesnek kellett lenniük feladataik ellátására, vagyis az ellenséges légi eszközök felderítésére, követésbe vételére és imitált megsemmisítésére.

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred – főként felderítőkből, híradókból, tűzelosztókból és tűzirányítókból, légvédelmi lövészekből álló – kontingense Dede Gyula őrnagy, az alkalmi csoportosítás parancsnokának vezetésével indult Kecskemétre. Az alakulat közel százfős személyi állománnyal és csaknem félszáz tételt számláló műszaki apparátussal képviselteti magát az idei év egyik fő feladatának tekintett kiképzési eseményen.

Múlt vasárnap a légvédelmi alegységek és a vezetési pont telepítésével, valamint rendszerellenőrzéssel és az összeköttetések ellenőrzésével telt, míg az érdemi munka hétfőn kezdődhetett.

Az Észak-atlanti Szövetség által előírt gyakorlat célja felkészíteni a NATO integrált légvédelmi rendszerének részét képező nemzeti egységeket, alegységeket az elektronikai hadviselési technikák felismerésére és ezen fenyegetések ellen bevethető védelmi rendszabályok alkalmazására. A győri alakulatnak az elektronikus zavaró tevékenység ellenére is képesnek kell lenniük feladataik ellátására, vagyis az ellenséges légi eszközök felderítésére, követésbe vételére és – jelen esetben – imitált megsemmisítésére.

Ugyan az ötnapos gyakorlat február 11-én véget ér, de az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állománya még nem települ vissza a béke-helyőrségbe, hiszen a skarlátpiros barett sapkás honvédeknek a jövő héten esedékes nemzeti elektronikai hadviselés gyakorlaton is helyt kell állniuk – közölte Sályi Gergő hadnagy.-

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!