Gazdaság

Újabb tüntetéssel fenyegetnek a gazdák

Pozsony | Az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) tevékenységével elégedetlen gazdákat tömörítő Agrártermelők Kezdeményezésének a képviselője, Anton Vdovjak szerdán ismét felszólította Peter Pellegrini kormányfőt, hogy tartsa be korábbi ígéretét, és váltsa le a PPA igazgatóját, Juraj Kožuchot.
Molnár Iván

2019. június 6. 20:00

- TASR-felvétel

A gazdák szerint az ügynökség törvényt sértett, amikor a kisgazdák kárára agrártámogatáshoz juttatott egy pénzügyi csoportot. A földművelésügyi tárca ezzel szemben arra figyelmeztet, hogy nem szabadna elhamarkodott ítéletet hozni az ezzel kapcsolatos vizsgálat lezárása előtt, azzal vádolva a gazdákat, hogy a valóságnak nem megfelelő információkkal próbálják elnyerni a média figyelmét. A szaktárca szerint, amint lezárul a vizsgálat, az Agrárkifizető Ügynökség azonnal tájékoztatja a lakosságot az ügyben. Az elégedetlen gazdák azzal fenyegetőznek, hogy ha a kormányfő az elkövetkező két hétben sem reagál a panaszaikra, újabb gazdatüntetést szervezhetnek a kormányhivatal elé. Vdovjak szerint június második felében egy új nyilatkozatot is közzétesznek a gazdák problémáival kapcsolatban. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A nők jóval felelősebben bánnak a pénzzel, mint a férfiak

Debrecenbe jöhet az AS Roma

Három oroszt és egy ukránt gyanúsítanak a maláj utasszállító lelövésével

Bíróság elé kell állnia Nicolas Sarkozy volt francia államfőnek

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Megrongálták Jakoby Gyula kassai festőművész szobrát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?