Panoráma

Szlovákiába is megérkezett az 5G

Szerdán Szlovákiában is megvalósult az első, 5G-hálózaton lebonyolított videóhívás. A 4ka Besztercebányán mutatta be az újdonságot újságírók előtt, a helyszínen 1 gigabites letöltési sebességet mértek.
Szabó Laci

2019. július 12. 15:20

- Fotó: shutterstock.com

A 4ka az 5Ghálózat beindításához összekapcsolta a 3,7 GHz-es és az 1800 MHz-es hálózatot, míg ez előbbit a cégcsoport egyike, a Swan tulajdonolja, ez utóbbit a mobilszolgáltató. A 4ka a premierre úgy tekint, mint a kereskedelmi szolgáltatás beindítására, igaz, egyelőre csak egy helyen érhető el. „Vannak terveink. Most elindítottuk a tesztüzemet, de én erre  már kereskedelmi szolgáltatásként  tekintek, ha valakinek van 5G-támogatású készüléke, használhatja a hálózatot” – mondta a Swan vezetője, Roman Vavrík. A szolgáltató tervei szerint az év végéig további helyeken jelenhet meg az 5G-hálózat, igaz, országos lefedettség nincs tervben. Ehhez valószínűleg több szolgáltató összefogására lesz szükség, hiszen a költségek akár a 100 millió eurót is elérhetik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?