Gazdaság

Szeptemberben a legtöbb ágazatban nőtt a foglalkoztatottság

Pozsony | Az előző évi adatokkal összehasonlítva szeptemberben a legtöbb ágazatban nőtt a foglalkoztatottság Szlovákiában, derül ki a Statisztikai Hivatal (ŠÚSR) legfrissebb adataiból.
TASR

2018. november 9. 12:23

Az előző évi adatokkal összehasonlítva idén szeptemberben a szállodaiparban 10,9%-kal, a vendéglátóiparban 7,2%-kal, a kiválasztott piaci szolgáltatások terén 6,4%-kal, az informatika és kommunikáció területén 6,3%-kal, a közlekedés és raktározás területén 5,5%-kal, a gépjárművek értékesítése és javítása területén 5,1%-kal, a kiskereskedelem területén 3,9%-kal, az építőipar területén 2,8%-kal, az iparban pedig 1,9%-kal nőtt a foglalkoztatottság. Visszaesés csak a nagykereskedelem területén jelentkezett, itt 0,5%-kal csökkent a foglalkoztatottság mértéke.

2018 első kilenc hónapjában a tavalyi év első kilenc hónapjával összehasonlítva átlagosan 7,3%-kal nőtt a foglalkoztatottság mértéke az informatika és kommunikáció területén, 6,9%-kal a közlekedés és raktározás területén, 6,8%-kal a vendéglátóiparban, 6,6%-kal a gépjárművek értékesítése és javítása területén, 6%-kal a kiválasztott piaci szolgáltatások terén, 5,8%-kal a szállodaiparban, 3,6 %-kal a kiskereskedelem területén, 3%-kal az iparban és 2,6%-kal az építőipar területén. A nagykereskedelem területén nem történt változás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Éljünk a választás jogával, és ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

Csontit, a Sátor-bűnbanda tagját 22 évre ítélték

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Délután erős szél várható Nyugat-Szlovákiában

Kötelező szabadtartás a tojástermelőknél

Kuciak-gyilkosság: Peter Tóthot kihallgatja a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?