Gazdaság

Nőtt a munkanélküliség

Pozsony | Az előző hónaphoz képest idén júliusban már enyhén nőtt az állástalanok száma Szlovákiában – derül ki a Munka-, Szociális és Családügyi Központ (ÚPSVAR) legfrissebb felméréséből.
Molnár Iván

2019. augusztus 21. 19:00

„Július végén 167 ezren voltak a szlovákiai munkaügyi hivatalok nyilvántartásában, ami az előző hónaphoz képest 1345 fős növekedésnek számít, a tavaly júliusihoz képest azonban így is nagyjából 14 ezerrel kevesebb a regisztrált állástalanok száma. A 167 ezer állástalanból az elmúlt hónapban 137 ezren lettek volna képesek egy kedvező ajánlat esetén azonnal munkába állni” – nyilatkozta Marián Valentovič, az ÚPSVAR vezérigazgatója. Ez utóbbiakat, vagyis a munkaképes állástalanok számát tekintve a munkanélküliség júliusban 4,97 százalékos volt, alig fél százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Regionális szempontból továbbra is látványos különbségek vannak. A legnagyobb munkanélküliséggel a Rimaszombati járás küszködik, ahol az állástalanok aránya meghaladja a 15%-ot, míg a legjobb helyzetben levő Nyitrai járásban 1,99%-os munkanélküliséget mértek. A szabad munkahelyek száma az elmúlt hónapban csupán 446-tal nőtt, azonban így is meghaladta a 93 ezret. A legtöbb szabad állást, több mint 26 ezret, Pozsony megyében kínálták. (mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Megtelt a pozsonyi Szabadság tér a tüntetőkkel

Augusztusban is 4,97 százalékos volt a munkanélküliség Szlovákiában

Galéria: Íme a tíz város, amelyet elözönlenek a turisták

Fico: Manipulálják a közvélemény-kutatásokat

DAC: ismét győzni kell

Navigare necesse est

Legfrissebb galériák
Olvasta már?