Gazdaság

Fővárosok bérversenye

Pozsony | A fővárosi fizetések toplistáján Pozsony Prága és Budapest között található – derül ki a Platy.sk bérportál legfrissebb, a cseh, a szlovák és a magyar fizetéseket vizsgáló felméréséből.
Molnár Iván

2019. július 11. 08:00

A Platy.sk elemzői szerint a legjobb keresetekkel a prágaiak büszkélkedhetnek, a cseh fővárosban 1684 euró a bruttó havi átlagbér. Pozsonyban ez 1619, Budapesten pedig 1503 euró. A felmérés azonban a vizsgált országokon belüli regionális bérkülönbségekre is felhívta a figyelmet, a fővárosok fizetéseit hasonlítva össze az adott országok második legnépesebb városaival. A legkisebb különbséget Csehországban mérték. Prága és Brünn átlagbére között csupán 221 euró a különbség. Szlovákiában Kassa 339 euróval marad el Pozsonytól, Magyarországon pedig Debrecen 405 euróval Budapesttől. Az elemzés szerint azonban ez utóbbi azzal is magyarázható, hogy a lakosság szempontjából Magyarországon van a legnagyobb különbség a főváros és a második legnépesebb város között: míg Debrecennek csupán 202 ezer lakosa van, Budapestnek 1,76 millió. Pozsony (425 ezer) és Kassa (240 ezer), valamint Prága (1,28 millió) és Brünn (378 ezer) között kisebb a különbség. (TASR, mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?