Gazdaság

Egzotikus számokról hívogatják a szlovákiai ügyfeleket

Újra egzotikus telefonszámokról hívogatják a szlovákiai mobilszolgáltatók ügyfeleit, a megcsöngetés után arra számítanak, hogy visszahívást kezdeményezünk. Ezt azonban ne tegyük!
Szabó Laci

2019. augusztus 16. 13:00

- Fotó: shutterstock.com


Korábban az ilyen hívások – még ha sikerül is időben felvenni a telefont – nem tartottak tovább egy-két másodpercnél, majd a vonal megszakadt. Ha azonban visszahívnánk, akkor megnövekedhet a számla, az ilyen országokba ugyanis drágább a nemzetközi hívás. A csalók célja valószínűleg az lehet, hogy részesedést szeretnének szerezni az átkapcsolási díjból, az emelt díjas számokhoz hasonlóan. De akár arra is jók az ilyen hívások, hogy kiderítsék, melyek az aktív telefonszámok, ezt az adatbázist később tovább értékesíthetik.

A szolgáltatók azonban nem tudják az ilyen hívásokat megakadályozni, csak akkor, ha az ügyfelek jelzik, hogy gyanús hívásokat kaptak. Az Orange a megnövekedett hívások miatt több, azerbajdzsáni (+994x-szel kezdődő) telefonszámot is blokkolt, hasonlóan járt el a Telekom is, ott négy gyanús szám került tiltólistára (+21628971111, +21628930727, +994124987547 és +994242053391). Az O2 ügyfeleit tunéziai, azerbajdzsáni, mauritániai és tanzániai telefonszámokról hívogatták. Ezeket a gyanús számokat az O2 blokkolta. A csaló hívásokból nem maradtak ki a 4ka ügyfelei sem, őket ghánai és azerbajdzsáni számokról hívogatták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Néhány MKP-s az Összefogásért dolgozik

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?