Gazdaság

Brexit: tízezrek kerülnek utcára

Halle | A franciák és a németek éreznék meg leginkább az Európai Unió tagországai közül, ha a brit EU-tagság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás elfogadása nélkül szűnne meg.
Molnár Iván

2019. február 12. 14:00

A hallei IWH kutatóintézet és a halle-wittenbergi Luther Márton Tudományegyetem tanulmánya szerint egy rendezetlen brit kiválás elsősorban Németországot sújtaná, százezer német munkahely kerülhet veszélybe. A második legnagyobb vesztes Franciaország lenne, mintegy 50 ezer állás megszűnésével. Komoly veszteségekkel kell számolnia továbbá Kínának is, mivel a Nagy-Britanniába exportáló cégektől kevesebb megrendelést kapna. A friss tanulmány összeállítói szerint Németországon belül különösen az ország keleti fele sínylené meg a rendezetlen brexitet, az iparágak közül pedig egyértelműen az autóipart érné a legnagyobb kár. A rendezetlen brit kiválás Szlovákiát is sújtaná, az autóipari ágazatban ugyanis elkerülhetetlen lenne a létszámleépítés az export visszaesése miatt. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?