2007 végén többlettel zárhatunk?

Pozsony. Szlovákia külkereskedelmi mérlege októberben 2,48 milliárd korona többletet mutatott, ami jobb a vártnál, mivel az elemzők előzetesen 1 milliárdos hiánnyal számoltak – jelentette tegnap a Szlovák Statisztikai Hivatal.

Pozsony. Szlovákia külkereskedelmi mérlege októberben 2,48 milliárd korona többletet mutatott, ami jobb a vártnál, mivel az elemzők előzetesen 1 milliárdos hiánnyal számoltak – jelentette tegnap a Szlovák Statisztikai Hivatal. Az ország külkereskedelmi forgalma idén először szeptemberben mutatott többletet (2,6 milliárd korona). A kivitel 2006 októberéhez viszonyítva 10,97 százalékkal nőtt, elérve a 140,41 milliárd koronát, a behozatal 2006 október/2007 október közötti növekménye viszont csak 5,3%-kal emelkedett (137,93 milliárd korona). Szlovákia külkeregyenlege idén látványosan javult: míg 2006 első 10 hónapja után a hiány 55,36 milliárd koronára rúgott, addig 2007 hasonló időszakában a deficit csupán 3,87 milliárd korona.

Összességében 2007 első 10 hónapjában az export volumene 1168,52 milliárd koronát tett ki (15,3%-kal több, mint 2006 azonos időszakában), az import 1172,39 milliárd korona volt (9,7%-os növekmény). A vizsgált időszakban a legnagyobb többletet Nagy-Britanniával szem?ben, a legnagyobb hiányt pedig Oroszországgal szemben halmoztuk fel. Az export erősödése döntően a jármű- és tévékivitelnek köszönhető. (č, s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?