1000 euró felett az országos átlagbér

Pozsony |

Szlovákiában tavaly haladta meg először a bruttó havi átlagbér az ezer eurót – derül ki a Platy.sk bérportál elemzéséből.

A friss felmérés szerint az elmúlt évben a bruttó havi átlagbér 1035 euró volt, 5,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az alkalmazottak között azonban látványos különbségek vannak. Míg a felső tíz százalék bruttó fizetése az 1648 eurót is meghaladja, az alkalmazottak legrosszabbul fizetett tíz százaléka 605 eurónál is kevesebbet keres. Jelentős különbségek vannak azonban az egyes régiók között is. Míg Pozsony megyében csupán az alkalmazottak 3 százaléka keres 650 eurónál kevesebbet, Eperjes megyében a negyedük. Pozsonyban ugyanakkor az alkalmazottak tizede 2 ezer eurós bruttó fizetéssel büszkélkedhet, míg Eperjes megyében csak a 2 százalékuk. A legrosszabbul a takarítónőket, a konyhai kisegítőket és a postásokat fizetik. A takarítónők átlagos bruttó bére például 515 euró volt. A lista másik oldalán az IT-szakemberek állnak, 2889 eurós bruttó átlagfizetéssel, nem panaszkodhatnak azonban a pilóták, az ügyvédek és az adótanácsadók sem. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?