Külföld

Három évig harcolt a kórral Baló György

Egész Magyarország felkapta a fejét, amikor Baló György váratlanul elköszönt a tévénézőktől.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. március 19. 09:42

A műsorvezetőt családja és munkatársai is gyászolják /Fotó: RTL Klub

Bár akkor még mindenki reménykedett, hogy a búcsú csak átmeneti volt, tegnap délután döbbenetes hír érkezett: méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után hétfő reggel szerettei körében elhunyt Baló György.

A televíziós családja szűkszavúan közölte a hírt, valamint azt is, hogy a temetésről később intézkednek. A Blikknek a család egyik közeli barátja mesélt arról, hogyan teltek Baló utolsó hónapjai.

– Imádta a gyermekeit, ikerlányai voltak, mindene volt a család. Verának és Sárának februárban volt a születésnapja, akkor Gyuri még felköszöntötte őket, együtt ünnepeltek a kórházban, de még így is sokat nevettek – mondta a család barátja. – Bár volt feleségével, Morvai Krisztinával lassan már nyolc éve, hogy elváltak, nagyon jó maradt a viszonyuk. Közösen nevelték a lányokat, és mindenben számíthattak egymásra. Nagyjából három éve kezdődött a nagy baj, akkor lett rosszul Gyuri. Sorra jöttek a vizsgálatok, mire kiderült, mi áll a dolog mögött. Bár többféle kezelést kipróbáltak nála, amelyek megviselték őt, s nagyon lefogyott, mindig reménykedett – folytatta a családi barát.

– Volt, hogy Krisztina vitte kezelésre Gyurit, majd végig ott ült mellette. Ez természetes volt nekik, ahogyan az is, hogy az utolsó időkben látogatta őt a lányokkal együtt. Mindenben támogatta volt férjét, sokáig bíztak a gyógyulásában.

Balo
Baló György a 70-es években került a Magyar Televízióhoz, amelynek képernyőjén évtizedekig volt látható (Fotó: MTI/ Archív/ Hámor Szabolcs)

– Négyévnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük – búcsúzott akkor Baló. Bár hangjában remény hallatszott, a csatorna egyik munkatársa szerint a tévés tudhatta, hogy nem ül többet kamera elé.

– Már az utolsó felvételen sem volt jól, de mivel igazi profi volt, szerette volna, ha valóban van egy utolsó adás, az ő adása. Mindenkitől úgy búcsúzott el, hogy tudta, valószínűleg őt már nem látják itt. Még akkor is nagyon kedves, szeretetteljes volt. Egy igazán értékes ember ment el – mondta egy munkatárs.

Gyakornokból igazgató

Baló György Budapesten született 1947. június 14-én. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett bölcsészdiplomát, majd a Magyar Televízió híradójához került gyakornokként. 1975-től az MTV külpolitikai szerkesztőségében dolgozott, valamint a Mozgó Világ munkatársa is volt. 2000-től az MTV műsorvezetőjeként, majd 2002-től 2006-ig kulturális igazgatójaként dolgozott. 2002–2003 között A hét főszerkesztője volt. 2009-ben a Kossuth rádión a 180 perc című reggeli műsort vezette, majd 2010-től 2012-ig az MTV főszerkesztői posztját töltötte be. 2015-től az RTL Klubon futott műsora, Magyarul Balóval címmel. A nézők 2019. január 7-én láthatták őt utoljára képernyőn, amikor bejelentette, hogy pihenésre, kezelésre van szüksége.

(Blikk.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Danko: Méltányolom az EU-t, de reformokra lenne szüksége

Újságírók célkeresztben

Tojásérem (is) jár a célba futóknak a diósförgepatonyi Barátság futóversenyen

Elhunyt Csető János

Tovább bonyolódik az SaS eltűnt politikusának ügye, már a családjának is nyoma veszett

Kétszer annyi balesetért felelős az alkohol húsvétkor, mint az év többi részében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?