Fekete krónika

Életfogytiglan a torontói homoszexuális bevándorlók sorozatgyilkosának

Toronto | Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a törvényszék Bruce McArthur torontói sorozatgyilkost, aki 2010 és 2017 között nyolc homoszexuális férfit gyilkolt meg, áldozatai maradványait növénydézsákba rejtette.
MTI

2019. február 9. 10:57

McArthur a bíróságon (TASR/AP-felvétel)

McArthurt bűnösnek vallotta magát nyolc gyilkosságban. 2018 januárjában fogták el, kezdetben öt gyilkossággal gyanúsították.

John McMahon bíró az ítélethirdetéskor kijelentette: 

nincs kétség afelől, hogy Bruce McArthur tovább gyilkolt volna.

Az elítélt nem mutatott megbánást, és nem is adta fel magát önként. Most 67 éves, 25 év múlva kérheti feltételes szabadlábra helyezését.

A nyomozók több mint 30 olyan kertes házban kutatták át a növénydézsákat, amelyekben a feltételezett sorozatgyilkos munkát vállalt, de végül mindegyik áldozatát azon az ingatlanon találták meg, ahol szerszámait és gépeit tárolta.

homo
Az áldozatok maradványainak exhumálása (TASR/AP-felvétel)

McArthur a torontói melegnegyedben, a Gay Village-ben és homoszexuális partnerkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival, többségében középkorú közel-keleti vagy dél-ázsiai bevándorlókkal,

és legalább egy részükkel bizonyítottan szexuális kapcsolatot létesített. A gyilkosságok pontos indítéka azonban ismeretlen.

Kiderült az is, hogy McArthur megtartotta áldozatai egyes holmijait, s számítógépén felvételeket is őrzött róluk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Miből él az elnökjelölt?

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?